Malby interiéru – jak správně zvolit barvy

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - V některých případech je malování bytů účelnou záležitostí, kdy je potřeba stěny „vyčistit“ novou malbou, jindy se jedná spíše o kosmetickou úpravu, při které je žádoucí změna barvy interiéru. V obou případech mají majitelé či nájemníci interiéru možnost propůjčit prostoru jinou tvář.

Pokud si budete na malování pokojů zvát profesionály, malířskou firmu, pak máte o hodně práce méně. Vyhnete se stresu z přípravy, odsouvání nábytku a jeho zakrývání a následnému přesouvání na původní místo a rozsáhlému úklidu po malování. Kromě toho by vám ale každý zkušený malíř měl být schopen poradit také s výběrem správné barvy do konkrétní místnosti. Je možné, že budete mít v hlavě vlastní představu o tom, jak by měla která místnost vypadat. Existují ale pravidla týkající se jednak působení barev na lidskou psychiku, která říkají, do které místnosti se hodí které barvy, ale také designérské tipy, s nimiž se vyvarujete chyb v použití barev vzhledem k orientaci, velikosti, světelnosti a celkového charakteru daných místností.

Podle těchto pravidel by se například neměly používat do ložnic a dětských pokojů sytější odstíny červené nebo oranžové, které působí příliš rušivě a stimulačně a nejsou tudíž vhodnými barvami do místnosti, kde se má odpočívat. Naopak vhodné jsou světlejší zelené nebo modré tóny. Rovněž platí, že do místností situovaných na jižní nebo západní stranu nejsou syté oranžové a červené odstíny příliš vhodné, protože z těchto světových stran intenzivně svítí slunce a tyto odstíny ještě znásobují jeho intenzitu. Celkově pak místnost může působit tak trochu jako v pekle. Tyto barvy lze použít spíše na východní nebo severní stranu, kterým dodá více tepla, když do nich tolik slunce nesvítí. Na západní a jižní stranu jsou vhodnější spíše neutrální, béžové nebo hnědé odstíny. Více rad a tipů pro malování interiérů najdete na adrese http://www.malujemeinteriery.cz.

Témata: malířské práce

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz