Proč dbát na kvalitní nátěr fasády

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Venkovní fasáda domu není jen hezkou tečkou, která udává ráz a celkový vzhled domu. Je totiž také vysoce funkční. Chrání dům před zatékáním vody, povětrnostními vlivy a také má přímý vliv na termoizolační vlastnosti objektu. Nejedná se tedy pouze o estetický prvek domu.

Při provádění úprav fasádních nátěrů je potřeba dodržovat postup, který zaručí, že bude fasáda celistvá a dokonale provedená. Ideálně by měly fasádní nátěry provádět pro tuto práci vyškolení profesionální natěrači, kteří současně provedou veškeré úpravy podkladu, včetně jeho vyrovnání, zacelení trhlin a spár, napenetrování a následnou aplikaci nátěru.

Pro nátěry fasád se běžně využívají různé typy nátěrových hmot, které se volí podle typu budovy a požadovaných vlastností výsledného nátěru. Jedná se především o vápenné nátěry, akrylátové nátěry, silikonové nátěry a silikátové nátěry. Základem u všech fasád by měl být samozřejmě také penetrační nátěr. O vhodném typu nátěrové hmoty by měl rozhodnout zkušený natěrač. Nesprávným výběrem může stavba do budoucna trpět. Hlavní vlastnosti, které rozhodují o použití konkrétního typu nátěrové hmoty, jsou především prodyšnost nátěru a stálobarevnost.

Fasádní nátěry je vhodné provádět za teplejšího počasí, kdy nátěr dobře zasychá. Není ovšem ideální natírat stranu domu, na kterou právě svítí slunce a to z důvodu možného popraskání barvy. Před aplikací barvy se doporučuje vše pečlivě zakrýt, aby nedošlo k potřísnění okolních částí domu, či chodníku barvou, která jde po zaschnutí jen velice špatně umýt. Nátěr se obvykle nanáší minimálně ve dvou vrstvách pro dokonalé krytí.

Více detailních informací o fasádních nátěrech, způsobem jejich aplikace a také přednostech a využití jednotlivých typů nátěrových hmot najdete na adrese http://www.nateryfasadni.cz.

Témata: malířské práce

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz