Malování bytu – svépomocí nebo s malířem?

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 5.3.2013 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Nemálo lidí se u nás často rozhoduje malovat si interiér samostatně bez pomoci profesionálních malířů. Je to především z důvodu finančních úspor. V současné době už ale platí, že přidělením práce odborníkovi, který s ní má zkušenosti ve skutečnosti ušetříte. Odborná práce totiž trvá výrazně kratší dobu, je profesionálněji provedená a u malování bytů navíc platí, že je také čistší. Využití odborníka na malířské práce se tak ve skutečnosti vyplatí.

Pokud člověk vezme v potaz, kolik času, práce a energie je potřeba investovat i do tak relativně banálního úkonu, jako je nové vymalování pokojů, pak je nejspíš zřejmé, že se do něj ve skutečnosti chce jen málokomu. Než začnete malovat, je totiž potřeba provést další úkony – odstěhovat nábytek alespoň doprostřed místnosti a pečlivě ho zakrýt. Nábytek plný uschovaných předmětů, dekorací, knih, oblečení a dalších součástí domácího inventáře ovšem jen tak nepřesunete, takže je nejprve nutné vše vydělat, uschovat, pak teprve přestěhovat nábytek. Oblepit rámy oken, dveří, vypínače, světla. Jestliže zjistíte, že omítky na stěnách již nejsou to, co bývaly, pak je potřeba drobné i větší nedostatky odstranit. Tyto přípravné práce spočívají především v tmelení spár, obití a nanesení nových omítek, pokud jsou někde výdutě, případně vyrovnání křivého podkladu. Jakmile je podklad připravený, je možné začít s penetrací omítek. Při tom všem se samozřejmě nadělá dostatek mokrého nepořádku, který chytnou podlahy. Proto musí být buď zadělané, nebo prozatímně odstraněné (koberce). Teprve pak se člověk může pustit do samotného malování. Po malování ho pak čeká celý postup ještě jednou tentokrát v obráceném pořadí.

Jak je patrné, malování svépomocí není žádná hračka. Zatímco vám by tento postup trval řekněme týden, malíř má celý proces hotov za výrazně méně času a to při kvalitnějším zpracování.

Témata: malířské práce

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz