Rolujeme - mechanismus, který se uplatí na více místech

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 28.1.2014 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Některé mechanismy jsou natolik dokonale vymyšlené, ale přitom tak jednoduché, že si našly své využití hned na několika místech. Rolovací mechanismus je právě takový. Jednoduchý, praktický a účelný. Setkáte se s ním proto například na roletách na okna.

Rolety se dělí na vnitřní a venkovní. U obou dvou typů se uplatňuje jednoduchý mechanismus navíjení na horní hřídel. Lidé si dnes sice rolety nepořizují tolik, ale je to celkem škoda. A platí to pro ty interiérové, i exteriérové. U venkovních rolet existuje celá řada výhod. Jsou nesmírně praktické. Umožňují totiž dokonalé zatemnění, ale i v zataženém stavu se s nimi dá velice intenzivně větrat, což v létě znamená velkou výhodu, protože máte doma příjemně a to i bez klimatizace. Ve většině případů jsou schopné také tlumit hluky zvenčí, samozřejmě při větrání a zatažených roletách se vám dovnitř nedostane žádný hmyz. Částečně je lze brát také jako ochranu proti nechtěným návštěvníkům, a u bezpečnostních rolet to platí ještě více. V zimě se je vyplatí také stahovat dolů, protože mohou pomoci k úsporám za vytápění – zabraňují totiž unikání tepla ven přes okna. Zvenku mohou být na domech umístěn buď standardně nad oknem, kdy je pouzdro rolety nad fasádou, nebo může být pod ní, tedy neviditelné, ovšem je s tím třeba dopředu počítat již při stavbě a použít roletový překlad. U vnitřních rolet se jedná spíše o estetické stínění, protože dnes jsou vnitřní rolety hodně atraktivním doplňkem.

S rolovacím mechanismem se dále můžeme setkat také u rolovacích garážových vrat. Tento typ vrat se obvykle využívá v garážích, kde je potřeba šetřit s prostorem a kam by se třeba pojízdné mechanismy jiných typů garážových vrat nevešly. Jsou také levnější alternativou a mnohem snazší na montáž.

Témata: rolety

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz