Cestování na blind je stále oblíbenější

Zadavatel: SUITU websites SE | 26.1.2014 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Cestování na blind neboli na vlastní pěst je mezi Čechy stále oblíbenější. Člověk se nemusí na nic vázat, vše si může zorganizovat podle svých vlastních potřeb či aktuální situace a v neposlední řadě může poznat navštívenou zemi ze zcela jiné perspektivy. Je tento typ cestování určený i pro vás?

Cestování na vlastní pěst vyžaduje jistou dávku dobrodružné povahy. Pokud jste příliš konzervativní, máte rádi maximální pohodlí a neradi alespoň občas zariskuje, pravděpodobně vás  cestování na blind příliš neohromí. Na druhou stranu kdo to nezkusí, neví. Prostřednictvím individuálního cestování máte jedinečnou příležitost nasát okolní atmosféru, seznámit se s místními zvyky, mentalitou tamních obyvatel a to vše bez časového nátlaku. Nicméně ať už cestování na vlastní pěst nebo třeba práce v zahraničí vyžaduje mimo jiné alespoň základní jazykovou vybavenost a samozřejmě znalost dané oblasti. Informace o zemi, kterou plánujete navštívit si můžete před svým odjezdem najít například na internetu (náš tip: portál Czechtimes.cz zaměřený na cestování a práci v zahraničí), v cestovatelských příručkách, průvodcích a odborných knihách. Cizí jazyk se během čtrnáctí dní s největší pravděpodobností nenaučíte.

Jazyková vybavenost je základ

Znalost cizích jazyků a navštíveného místa vám může ušetřit spoustu nepříjemností. Pokud cestujete na vlastní pěst poprvé, vybírejte si k návštěvě země, kde nehrozí příliš rizik spojených s bezpečností, neočekávanými výdaji či jiné problémy. V případě, že jsou vaše jazykové dovednosti mizivé nebo žádné, zaplaťte si ze všeho nejdříve lekce angličtiny nebo zvolte jazykové pobyty, kde se cizí jazyk nejen dokonale naučíte, ale zároveň poznáte danou zemi a seznámíte se zde se zajímavými lidmi.

Za exotikou s batůžkem na zádech

Oblíbenou exotickou destinací pro cestování na vlastní pěst je například Thajsko, kam se lze dostat nízko-nákladovou leteckou společností za pár korun. Ubytování na místě stojí také pakatel. Takže stačí batoh na záda, kvalitní foťák a vyrazit!

Témata: cestování, cestování na blind | Region: Svět

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SUITU websites SE

Vinohradská 2165/48
120 00 Praha 2
Kontaktní osoba: Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
podpora@suitu.cz
+420 273 134 757
Obrázek uživatele Suitu-News
Specialista na tvorbu webových stránek. 
SUITU websites SE
Vinohradská 2165/48
120 00 Praha 2
Česká republika
obchod@suitu.cz
Tel: +420 273 134 757