Ceny elektřiny pro rok 2014 - co nás čeká?

Zadavatel: Patrik Farský | 22.1.2014 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - O poklesu cen elektrické energie se začalo mluvit již během roku 2013. Nový rok 2014 je tady a s ním se skutečně mnozí dočkali snížené sazby za elektřinu. Ceny elektřiny pro domácnosti jsou opravdu od ledna letošního roku na nižších cenách. Stalo se tak po mnoha letech zvyšování cen za energii. Kolik můžete ušetřit na spotřebě? Hovoří se o ušetření průměrně 10,9 procent. V případě, že máte vysokou spotřebu energie, potěší vás úspora až okolo několika tisíc korun ročně.

Výše úspory se bude lišit nejen v odběru, ale také na regionu, kde odebíráte elektřinu. Obecně pak platí, že nejméně procent uspoří osoby, které mají malou spotřebu. Jakmile poroste vaše spotřeba, ušetříte více. V případech, že se u vás jedná o používání elektřiny na provoz běžných spotřebičů se spotřebou okolo 1000 kWh za rok, počítejte s úsporami několika stovek korun. Při střední spotřebě za rok, tedy cca okolo kolem 2000 kWh, bude činit úspora přes 1000 Kč. Rozdíly cen u jednotlivých dodavatelů se zmenšily. U roční spotřeby okolo 3000 kWh se opět ušetří více – až 2 000 Kč a více.

K vylepšení ceny vám také pomohou firmami nabízené jednorázové věrnostní bonusy nebo různá zvýhodnění pro nové klienty. Vždy je třeba sledovat aktuální informace a vědět, co vám vlastně mohou poskytovatelé elektřiny nabídnout. U nových ceníků si nelze nevšimnout, že došlo k výraznému vyrovnání ceníků jednotlivých energetických společností. Důvod je zřejmý – většina poskytovatelů si chce udržet stávající klienty.

Patříte mezi šťastlivce s nižší sazbou za odběr elektrické energie? Myslíte, že jste vsadili na špatného dodavatele a chcete to změnit? Než se rozhodnete k výměně dodavatele, ověřte si, kdo vám skutečně nabídne nějaké výraznější úspory. Nemusíte prohledávat webové stránky jednotlivých dodavatelů elektřiny a zhotovovat si své tabulky momentálních cen. K výběru levných dodavatelů elektřiny vám pomohou nezávislé srovnávače cen. Také na webu Srovnejto.cz

Témata: ceny elektřiny | Region: ČR

Patrik Farský