Technologie

Zadavatel: Jakub Bardovič mares | 25.10.2013 | Auto-moto, logistika

Košice (Pressweb) - Automobilky se neustále předhánějí ve vývoji stále složitějších technologií. Investují miliony do nových technologických postupů a výsledkem čehož bývají nejednou místo automobilů výkladní skříně knoflíků a světýlek. Technologie by měly v první řadě usnadnit a zpříjemnit jízdu řidiči a celé posádce. V Hondě vědí jak na to a proto se při konstrukci svých automobilů zaměřili hlavně na ekologii , bezpečnost a radost z jízdy.

Nová Honda Civic myslí i na ty méně zdatné řidiče, kteří již díky adaptivnímu tempomatu nemusí úzkostlivě hlídat správnou vzdálenost od auta před sebou. Systém ACC dokáže udržovat a upravovat rychlost podle chování automobilu před vámi . Pokud vozidlo před vámi zrychlí , nebo zpomalí ACC upraví rychlost vozidla a udrží bezpečnou vzdálenost. Ještě větší bezpečnosti na silnicích napomáhá systém LKAS , který vás dokáže udržet ve svém jízdním pruhu . Pokud vozidlo nebezpečně vybočuje z pruhu, systém LKAS na to upozorní nejprve signalizací a po neuposlechnutí mírným zásahem do řízení , čímž řidiči pomáhá usměrnit auto doprostřed svého jízdního pruhu. Na tyto systémy navazuje systém pro zmírnění následků nehody , který má za úkol upozornit na možné nebezpečí a v případě potřeby snížit míru zranění způsobenou nárazem. Pokud po překročení bezpečné vzdálenosti systém vyhodnotí situaci jako neodvratnou srážku začne automaticky brzdit a zároveň přitáhne pásy cestujících na předních sedadlech. I díky těmto bezpečnostních prvků byla Honda Civic v nezávislých testech podle nové metodiky Euro NCAP vyhodnocena jako jeden z nejbezpečnějších evropských automobilů.

V Hondě Insight budete v bezpečí, ale i ekologičtí a to pomocí unikátního systému Ecological Drive Asist System, se kterým vám vysoká spotřeba nehrozí. Nálepka eko však neznamená, že nemůžete být rychlý. Insight je nabízen s koly o velikosti buď 15, nebo 16 palců. V obou případech došlo ke snížení emisí CO2 o 5 g / km, což znamená, že model s 15 palcovými koly nyní produkuje pouze 96 g CO2/km a modely s 16 palcovými koly pouze 100 g / km. Snížení spotřeby paliva se podařilo dosáhnout díky lepší aerodynamice a vyšší účinnosti pohonné jednotky. Při průjezdu zatáčkou a rychlých manévrech vám pomůže právě stabilizační systém VSA , který podle potřeby přibrzdí pravá nebo levá kola a převezme kontrolu nad škrticí klapkou a zapalováním . Chcete-li se podobně vyřádit v terénu , není nic lepšího než inteligentní pohon čtyř kol v Hondě CR -V. Systém AWD neustále monitoruje povrch vozovky a dokáže zajistit , že poháněné jsou jen ty kola, které to potřebují, což znamená vyšší úsporu paliva a stabilitu. U CR -V je zajímavý i systém start- stop, který vypíná motor například při zastavení na křižovatce a po sešlápnutí pedálu spojky jej znovu plynule spustí.

To, že jsou Hondy technologicky zdatné je zcela jasné. Ale to čím často vyrážejí dech je i pohodlí, které z interiéru vyzařuje. Pro pocit pohodlí je nezbytný prostor, a na ten výrobci mysleli při zavedení magických sedadel. Ty je možné jednoduchým pohybem zvednout nebo sklopit, čímž auto získává magický prostor a z malého auta se v momentě stává velké.

Toto byla jen část technických vychytávek, kterými Hondy disponují. Pokud byste si je chtěli vyzkoušet a dozvědět se více, navštivte prodejní místa Hondy na Slovensku.

Pro více informací navštivte stránky Honda Insight.

Témata: Honda, Honda Insight

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Jakub Bardovič mares

Čajákova 5
040 01 Košice
Kontaktní osoba: Mgr. Jakub Bardovič
mares@mares-agentura.sk
+421 907 409 795
Obrázek uživatele Jakub Bardovič mares
Marketingová a prieskumová agentúra. Propagácia, PR služby, reklamná stratégia, prieskum verejnej mienky.
Jakub Bardovič mares
Čajákova 5
040 01 Košice
Slovensko
mares@mares-agentura.sk
Tel: +421 907 409 795