Muž podlehl těžkému zranění po pádu ze střechy

Zadavatel: ZZS Středočeského kraje | 14.1.2014 | Krimi, černá kronika

Kladno (Pressweb) - V úterý v devět hodin ráno byli voláni středočeští záchranáří k pádu muže ze střechy statku nedaleko Mšena na Mělnicku. Muž spadl z výšky sedmi metrů přímo na hlavu a jeho stav byl kritický. Utrpěl vážný úraz hlavy, byl na místě v bezvědomí a nedýchal.

Zdravotnické operační středisko na místo vyslalo záchranáře z Mělníka, lékaře ve voze rendez-vous z Mladé Boleslavi a Policii ČR. Letecká záchranná služba byla neletová kvůli počasí. Operátorka během cesty sanitních vozů na místo prováděla telefonicky asistovanou resuscitaci s lidmi na místě neštěstí. Záchranáři si po příjezdu na místo pacienta převzali a pokračovali v oživování. U muže se jim podařilo obnovit srdeční akci a zahájili jeho převoz do Ústřední vojenské nemocnice v Praze. Během transportu do nemocnice muž těžkému zranění podlehl a už nebylo v silách záchranářů mu pomoci. Lékař konstatoval smrt.

Témata: pád ze střechy | Region: Středočeský kraj

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

ZZS Středočeského kraje

Vančurova 1544
272 01 Kladno
Kontaktní osoba: Bc. Petra Effenbergerová
Tisková mluvčí
mluvci@zachranka.cz
+420 605 203 811
Obrázek uživatele ZZS Středočeského kraje
Zabýváme se poskytováním odborné přednemocniční péče v život ohrožujících stavech a při onemocněních. Pořádáme kurzy první pomoci pro veřejnost.
Zdravotnická záchranná služba Středočeského kraje
Vančurova 1544
272 01 Kladno
Česká republika
info@zachranka.cz
Fax: +420 312 256 610
Tel: +420 312 256 601