AAAPOPTÁVKA.CZ slaví 6. narozeniny. Jak ale zrála do dnešní podoby?

Zadavatel: AAA POPTÁVKA.CZ, s.r.o. | 7.4.2013 | Obchod, e-commerce

Praha (Pressweb) - Právě k datu 07. 04. 2007, vznikl v současnosti největší poptávkový systém v historii České republiky, tedy projekt AAAPOPTÁVKA.CZ. Pojďme se tedy podívat, jak šel čas s AAAPOPTÁVKA.CZ a jakým vývojem tedy za uplynulých 6 let prošla a zda splnila cíle, které si již na počátku stanovila.

Již od počátku projektu, tedy od dubna roku 2007, stanovil tvůrce tohoto poptávkového systému Pavel Matoušek, hlavní vizi, která provází tento projekt až do současnosti.

Vybudovat projekt, který bude svými službami podporovat jak poptávající uživatele při hledání kvalitní služby na Českém trhu, tak živnostníky a firmy, které díky této myšlence budou získávat kvalitní nabídky na pracovní příležitosti.

Nelehký úkol splnit svá předsevzetí a nabídnout lidem něco zcela jedinečného, začal zakladatel projektu, Pavel Matoušek realizovat ještě při studiích na ČVUT.

AAAPOPTÁVKA.CZ prošla za dobu své existence mnohými změnami a to jak po vizuální tak technické stránce.

Přizpůsobit se aktuální situaci na trhu v průběhu posledních 6 let nebylo nic jednoduchého. V průběhu životní etapy projektu AAAPOPTÁVKA.CZ tak vzniklo hned několik projektů, které dopomohly ke spokojenosti jak poptávajících, tak dodavatelů.

Patří mezi ně například vznik slovenské varianty našeho poptávkového systému a to AAADOPYT.SK, spuštění katalogů dodavatelů, jak v ČR, tak na Slovensku, tedy AAADODAVATEL.CZ a AAADODAVATEL.SK.

Nesmíme zapomenout ani na produkty a služby, které jsou naší součástí již téměř od počátku. Jsou to Veřejné zakázky nadlimitní, podlimitní a samozřejmě také malého rozsahu.

Poměrně nedávno, také vznikla služba Hodnocení dodavatele, která se stala na českém trhu revoluční novinkou v rámci referencí a hodnocení realizace služeb.

Kromě vzniku nových a propracovaných služeb jak pro dodavatele tak poptávající uživatele, nesmíme opomenout také změnu, kterou prošel náš poptávkový systém na podzim minulého roku.

Vstup strategického obchodního partnera, tedy mediální skupiny MAFRA, a.s., přinesl mnohé příležitosti pro další vývoj AAAPOPTÁVKA.CZ. Díky těmto změnám máme možnost nabízet našim uživatelům další možné kanály prezentace a získání zcela nových klientů z řad široké veřejnosti.

Pokud se podíváme na dnešní podobu poptávkového systému AAAPOPTÁVKA.CZ, uvidíme projekt, který od svého zrození prošel nejen změnou kabátu, ve formě nového designu a přidružené a nově vzniklé projekty, které doplňují služby tohoto projektu a hledají nové cesty k podpoře našich uživatelů, ale uvidíme také množství čísel, za kterými se však skrývají nejen majitelé firem, řemeslníci, menší podnikatelé, ale také prostí lidé, kteří hledali a stále hledají spolehlivé služby a jistotu dobré nabídky!

Kdo se skrývá každý měsíc za čísly?

• Více než 13 500 poptávajících uživatelů měsíčně, kteří na nás spoléhají

• Více než 4 600 zadavatelů Veřejných zakázek každý měsíc

• Tedy více než 21 300 příležitostí práce pro dodavatele ze všech oborů činnosti

• A více než 21 300 poptávajících uživatelů, kteří spoléhají na kvalitu služeb našeho projektu



Jak šel čas s AAAPOPTÁVKA.CZ

Duben 2007
Oficiální spuštění projektu AAAPOPTÁVKA.CZ pod taktovkou zakladatele projektu Pavla Matouška.
Poptávající mohou ZDARMA zadat své poptávky po službách a zboží a naopak dodavatelé se mohou registrovat a dané poptávky realizovat.

Květen 2007
Za první měsíc fungování projektu, byly zadány poptávky v hodnotě více než 200.000.000 Kč.

Březen 2008
Rozšíření nabídky služeb pro dodavatele v podobě nového produktu „Nadlimitní veřejné zakázky“ a to zcela ZDARMA.

Srpen 2008
Hodnota vložených poptávek překročila hranici 1.000.000.000 Kč.

Listopad 2008
Spuštění služby „Bonusy pro poptávající“, kdy každý dodavatel může oslovit poptávající s nabídkou bonusů, ať již ve formě klientské slevy či speciální akce.

Leden 2009
Finanční hodnota zveřejněných poptávek za rok 2008 překročila finanční hodnotu 10 mld. Kč a v návaznosti na úspěšný vývoj a rostoucí oblibu projektu vznikla další nová služba „Veřejné zakázky malého rozsahu“.

Květen 2009
AAAPOPTÁVKA.CZ expanduje do zahraničí. Spouští Slovenský poptávkový systém AAADOPYT.SK, který tak otevírá stávajícím i novým dodavatelům cestu k realizaci zahraničních zakázek a slovenským poptávajícím zároveň možnost využít poptávkových služeb projektu zcela ZDARMA.

Červenec 2009
Vzniká další z nových služeb pro dodavatele. Tzv. „Firemní zápis PROFI“, který všem registrovaným dodavatelům umožňuje prezentovat svou společnost a produkty v rámci fotodokumentace a mnohem podrobnějších informací o službách a tedy i produktech, které dodavatel nabízí.

Září 2009
Úspěšně fungující služba Veřejné zakázky malého rozsahu, je nově rozšířena o tzv. „ Podlimitní veřejné zakázky“.

Říjen 2009
Právě měsíc Říjen roku 2009 se stal důležitým milníkem v rámci růstu našeho poptávkového systému. Za období od 1. do 31. 10. 2009 byly zveřejněny nové obchodní příležitosti v celkové hodnotě 6 077 735 000 Kč. Což je o 400% více než měsíční obrat od počátku tohoto roku.

Leden 2010
Veřejné zakázky najdete nově také na Slovenském poptávkovém systému AAADOPYT.SK.

Duben 2010
AAAPOPTÁVKA.CZ potvrzuje své prvenství na trhu poptávkových systémů. Jako první z těchto projektů v ČR, překonává hranici 12 000 poptávek za měsíc v hodnotě více než 2,4 mld. Kč.

S dalšími úspěchy a vývojem projektu, přichází spuštění zcela nového a prvního ryze reklamního nástroje cíleného na podporu dodavatelů a jejich služeb. Je spuštěn tzv. „Sponzorovaný odkaz do emailu“.

Červen 2010
Je nově spuštěn online firemní katalog AAADODAVATEL.CZ, který slouží jako přehledný firemní katalog a podpora již stávajícího katalogu dodavatelů v rámci projektu AAAPOPTÁVKA.CZ.

Jako rozvíjející se a úspěšný projekt, se stává AAAPOPTÁVKA.CZ také nově členem Asociace APEK. Která sdružuje pouze ověřené a kvalitně fungující internetové projekty z ČR.

Září 2010
Vznikl další nástroj určený k propagaci služeb našich dodavatelů. Právě skrze projekt AAADODAVATEL.CZ, může každý registrovaný dodavatel podpořit své služby a produkty skrze zveřejnění tiskové zprávy a to zcela ZDARMA.

Leden 2011
Za účelem další možné podpory našich registrovaných dodavatelů, vznikly nově tzv. „Oborové katalogy“. Celkem vzniklo 23 oborových katalogů, které se zabývají vždy jen určitým oborem činnosti. Tyto oborové katalogy tak mohou podpořit vždy dodavatele cíleně v rámci činnosti, kterou dodavatel provozuje.

Listopad 2011
Vzniká zcela nová a na českém trhu ojedinělá služba pro poptávající a dodavatele tzv. „Hodnocení dodavatele“. Poptávající mají nyní možnost přesvědčit se o kvalitě práce a získat reference na jednotlivé dodavatele. Hodnocení realizovaných poptávek a fotodokumentace práce, kterou naši dodavatelé odvedli, můžete vidět a zhodnotit právě díky tomuto jedinečnému nástroji.

Leden 2012
AAAPOPTÁVKA.CZ je spuštěna v novém kabátě! Nové grafické provedení projektu přináší intuitivní zpracování stránek v nadčasovém a velice příjemném grafickém zpracování.

Březen 2012
První mediální kampaň v historii projektu je tu. Právě náš poptávkový systém uvidíte v pořadu TV Nova, „Rady ptáka Loskutáka“.

Překročen historický rekord v počtu zveřejněných poptávek. V měsíci březnu bylo zveřejněno 14 545 poptávek od firem a soukromých osob a 4 066 veřejných zakázek od státních institucí.

Červen 2012
Spuštěn nový design slovenského projektu AAADOPYT.SK.

Září 2012
Byla překročena hranice 100 000 zveřejněných veřejných zakázek na www.aaapoptavka.cz.

Říjen 2012
Vstup strategického partnera – mediální skupina MAFRA, a.s. součástí projektu AAAPOPTÁVKA.CZ
AAAPOPTAVKA.CZ získala již 2500 hodnocení dodavatele od poptávajících.

Zároveň byl spuštěn projekt AAAPOPTAVKAFUNGUJE.CZ, kde jsou k dispozici videoreference právě od poptávajících uživatelů ale také od dodavatelů samotných.

Listopad 2012
Získali jsme 4. místo v anketě Křišťálová Lupa a byly jsme tak prvním poptávkovým systémem v historii, který získal toto prestižní ocenění.

Leden 2013
Stali jsme se leaderem na trhu Veřejných zakázek. Za rok 2012 jsme zveřejnili 41 389 veřejných zakázek nadlimitních, podlimitních a také malého rozsahu o celkovém objemu 229 miliard Kč. Oproti roku 2011 stoupl tedy počet veřejných zakázek v rámci našeho poptávkového systému více než o 42%.

Únor 2013
Historicky první imageová kampaň je tu. AAAPOPTÁVKA.CZ prezentuje své služby nejen v rádiu, tisku a na internetu, ale také v rámci televizních pořadů na TV Nova, ČT1 a Prima TV.

Březen 2013
Spouštíme nový partnerský projekt POPTÁVKA.CZ, jako kanál rozšíření služeb nejen pro dodavatele, ale také poptávající uživatele.

Témata: AAAPOPTÁVKA.CZ | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

AAA POPTÁVKA.CZ, s.r.o.

Karla Engliše 519/11
150 00 Praha 5
Kontaktní osoba: Pavel Matoušek
Jednatel společnosti
matousek@aaapoptavka.cz
Obrázek uživatele aaapoptavka.cz
Naše internetová společnost AAA POPTÁVKA.CZ, s.r.o., byla založena v roce 2006 a v dubnu 2007 byl spuštěn poptávkový systém AAAPOPTÁVKA.CZ. Od spuštění projektu až do dnešního dne se nám podařilo vybudovat stabilní fungující společnost, která je největším poskytovatelem poptávek v České republice.... vice ›
AAA POPTÁVKA.CZ, s.r.o.
Karla Engliše 519/11
150 00 Praha 5
Česká republika
nfo@aaapoptavka.cz
Tel: +420 225 067 979