Auta s lpg mají levnější provoz

Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 30.7.2013 | Auto-moto, logistika

Praha (Pressweb) - Nové zázračné palivo, které by vyřešilo problémy se zdražováním benzinu, stále ještě není na obzoru. Ale zlevnit provoz si můžeme už dnes. Je to díky zkapalněnému propan-butanu neboli lpg. V průběhu 20 let si auta s novým palivem vychytala technické problémy, jeho výhody pochopili i distributoři, takže dnes jsou auta s lpg rovnocennou alternativou benzinových motorů.  Dnes se vám už nemůže stát, že nenajdete na své trase čerpací stanice s plynem. Jejich síť už je dostatečná a nových čerpadel stále přibývá.  S autem na plyn můžete bez problému vyrazit i na dovolenou do zahraničí.

Jaké jsou největší výhody aut na lpg? Je to především nízká cena paliva. Za litr zkapalněného propan-butanu zaplatíte přibližně polovinu, co za benzin. A už jste se dívali, na kolik vzrostla v létě cena benzinu v sousedních státech, kam byste mohli jet na dovolenou? To už jsou opravdu vysoké částky. Benzin vám dovolenou hodně prodraží. Jedinou šancí je přestavba auta na lpg. Sice musíte do přestavby vložit nějaké peníze, ale ty se vám brzy vrátí díky levnému provozu. A pak už jezdíte za polovic. Kromě toho šetříte životní prostředí. Auta na propan-butan nevypouštějí tolik jedovatých zplodin jako benzinové motory.

Máte obavu, že přestavba na lpg bude zdlouhavá a že auto nebude tak dobře jezdit? To jsou jen mýty, které změnu paliva provázejí a rozšiřují je jen zastánci benzinu. Při přestavbě záleží na tom, jaký máte motor. Pro starší vozidla s karburátorem stačí centrální směšovač. Novější vozy potřebují úpravu motoru na kontinuální či sekvenční vstřikování.  S tím vám poradí odborníci v servisech, kde se provádí přestavba na lpg. Úprava motoru bude dražší, když zvolíte sekvenční vstřikování s elektronicky řízenými tryskami.  I problémy s umístěním nádrže na plyn se vyřešily. Dnes se dává do prostoru rezervního kola, které už nepotřebujete vozit sebou.

Témata: LPG | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Kontaktní osoba: Alena Špinarová
Vedoucí kanceláře
pressweb@krotiteleseo.cz
Obrázek uživatele SEO Services
SEO Services, s.r.o.
Na Nivách 956/2
141 00 Praha 4 - Michle
Česká republika
pressweb@krotiteleseo.cz
Tel: +420 24174300