Dovolená v jižních Čechách i s ubytováním

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 26.7.2012 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Tuzemská dovolená nutně neznamená, že si neužijete tak, jako byteste jeli do zahraničí. U nás je přece taky krásně. A některá místa jsou navíc nadmíru obdařena krásnou krajinou a přírodními či historickými památkami. Jedním takovým místem jsou nepochybně jižní Čechy.

Kde se ubytovat?

Pokud se vydáte na dovolenou do jižních Čech. Jako východí bod si zvolte Český Krumlov. Jednak se vám tam bude zaručeně líbit. Město je to nádherné, malebné, s kouzelnými uličkami a stylovými obchůdky. Historie tu na vás dýchá ze všech stran. Jako opravdu nádherné ubytování Český Krumlov vám poslouží penzion Athanor. Jestli máte rádi soukromí a chcete si užít trochu toho luxusu, je to pro vás to pravé místo. Penzion Český Krumlov Athanor je totiž umístěn v krásné renesanční vilce, která je jen kousek od samotného centra města. Ubytovat se můžete buď v jednom ze dvou luxusním apartmánů, z nichž jeden má dokonce vlastní saunu a masážní vanu, nebo v jednom ze tří pokojů. Všechno je nově zrekonstruováno, interiéry jsou zařízeny moderně, což dokonale kontrastuje se starobylou architekturou domu. Dobovou atmosféru si úžasně vychutnáte při snídaních ve starém renesančním sklepě a po návratu z výletu na některé z nespočtu místních památek si můžete odpočinout v okrasné zahradě, která k domu náleží.

Kam na výlety?

Až budete vyrážet z penzionu v Českém Krumlově, určitě nezapomeňte navštívit tato místa:

  • Zámek Český Krumlov
  • Zřícenina Dívčí skály
  • Rozhledna Kleť
  • Přehrada Lipno
  • Zámek Rožmberk
  • Grafitový důl v Krumlově
  • Hluboká

Zámek Český Krumlov byste neměli při své návštěvě Krumlova vynechat. Je to rozsáhlý komplex, který byl postupně přistavován a upravován z původního hradu ze 13. století. Vystoupejte také na zámeckou věž, z které je moc pěkný výhled na město.

Zřícenina Dívčí skály je krásné místo na planině mezi lesy, kde se ale platí vstupné a je tu omezená otevírací doba. Přesto si ale výlet udělejte, je tu krásně. Navíc se můžete kousek opodál postavit na místo, kde kdysi ještě před středověkem stávalo keltské hradiště.

Když vystoupáte nebo se necháte vyvést lanovkou na kopec Kleť, můžete si užít výhledu, který skýtá místní rozhledna, na témže místě je také hvězdárna.

Koupat se můžete zajet třeba na Lipno. Obrovská přehrada je známá, tak by byla škoda se na nich nejet podívat.

Na kraji Krumlova je také grafitový důl, které je přístupný veřejnosti. Jižně od Českého Krumlova si zajeďte také na zámek Rožmberk, který už podle názvu patřil jednomu z nejznámějších šlechtických rodů u nás.

To nejlepšé nakonec je určitě zámek Hluboká. Tenhle zámek je něco naprosto jiného, než všechny ostatní. Jeho sloh vás uchvátí a interiéry zámku budete procházet jako očarovaní.

Témata: ubytování, Jížní Čechy

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz