Které čerpadlo je pro vaše potřeby to pravé

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 2.9.2013 | Stavebnictví

Uničov (Pressweb) - Téměř u každého rodinného domu, chaty nebo zahrady jsou čerpadla dost využívaným kusem techniky. Potřebujete pro zavlažování, pro přívod pitné vody do domu, pro čerpání odpadních vod, pro napouštění a vypouštění bazénů a pro další situace. Jak se ale čerpadla vybírají, a které bude to správné pro vás?

U výběru čerpadel hodně závisí na několika faktorech. Pokud si čerpadlo zvolíte špatně, může se stát, že ho brzy budete muset poslat na opravy čerpadel. Nevhodně vybrané čerpadlo se totiž při svém používání ničí. Je tedy nutné se dobře zamyslet a zvolit si to správné pro vaše konkrétní potřeby.

Z jakého zdroje budete například vodu čerpat. Bude se jednat o studnu, nebo o vrt. Čerpadla na vodu z vrtů jsou úzká, ale je potřeba jejich rozměry přizpůsobit rozměrům vrtu, aby při zasunutí čerpadla mělo kolem sebe aspoň několik centimetrů prostoru. Jinak by se mohlo začít přehřívat, nebo ho třeba z vrtu nemusíte ani vytáhnout, pakliže by bylo příliš natěsno.

U studen se dá vybírat v podstatě ze dvou variant. Buď budou využita odstředivá nebo ponorná čerpadla. V tom prvním případě je ale maximální možná hloubka, z které ještě můžete odstředivým čerpadlem vrtat osm metrů. Jinak musí být takové čerpadlo vybaveno ejektorem, který umožní čerpat z o něco větší hloubky. Ponorná jsou jistotou.

Je ale potřeba se zamyslet také na výstupním tlakem čerpadla, frekvencí používání. Pokud bude čerpadlo běžet často, je vhodné, aby bylo vybaveno nerez oběžnými koly, která více vydrží, než ta plastová, která mají čerpadla určená pro méně časté použití. Důležitými faktory jsou také předpokládané množství čerpané vody a hlavně stav vody, kterou budete čerpat. Nákup ale jistě ovlivňují také další faktory, jako je cena a značka. Někteří lidé dávají přednost českým výrobkům, takže jsou pro ně jasnou volbou například čerpadla Sigma, jiní hledí především na poměr kvality a ceny, což je ideální přístup.

Témata: opravy čerpadel, ponorná čerpadla, čerpadla Sigma | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz