Povinné pojištění vozidel: mějte všechny informace

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 12.11.2013 | Auto-moto, logistika

Uničov (Pressweb) - Mezi zákonem stanovenými povinnostmi je také placení pojištění pro auta a jiná motorová vozidla. Jedná se o pojištění odpovědnosti za škody, které je jinak také známo jako povinné ručení. Je nutné ho platit za každé vozidlo, které je provozováno na pozemních komunikacích a které má přidělený technický průkaz nebo registrační známku. S neplněním tohoto zákonného pojištění se pojí také nemalé sankce, to znamená, že pokud byste takové vozidlo pojištěno neměli, můžete platit jako mourovatí.

Kolik ale budete za povinné ručení platit, závisí na množství faktorů, na vaší pojišťovně a také vlastně na vás a vašem stylu jízdy. Výši pojistného totiž ovlivňuje kromě typu a stáří auta, jeho zdvihového objemu také nabídka pojišťovny a ohromný vliv na ni mají také bonusy, které mohou cenu snížit nebo malusy, které ji naopak navyšují. Pokud zvažujete přechod k jiné pojišťovně nebo teprve založení povinného ručení pro nové auto, zapomeňte na ruční srovnávání, nejspíš byste se nedopočítali. Konkrétní hodnoty si můžete pro svůj vůz spočítat v kalkulačce povinného ručení, která umožňuje zahrnout veškeré potřebné faktory.

Výsledky z výpočtu povinného ručení pak ukážou nejenom cenu, ale také nabízené nadstandardní služby. Každá pojišťovna může nabízet malinko odlišné, ale obyčejně se jedná o asistenční služby, některé pojišťovny nabízejí také náhradní vozidlo v případě poruchy nebo havárie, jiné zase krytí škod po střetu se zvěří. Běžně jsou nabízeny také jiné typy pojištění, jako je havarijní pojištění nebo pojištění čelního skla za výhodné ceny.

Nezapomeňte, že pokud vám vaše stávající povinné ručení nevyhovuje, můžete kdykoli přejít k jiné pojišťovně s lepší nabídkou, pojistné, které jste už měli na rok zaplaceno, by vám měli vrátit a bonusy si můžete převést, takže o nic nepřijdete.

Témata: pojištění, havarijní pojištění | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz