Bezpečné počítačové hry bez násilí

Zadavatel: Martin Bartoš | 21.12.2012 | Sport, volný čas, zábava

Týniště nad Orlicí (Pressweb) - Ačkoliv se názory na násilné počítačové hry ve společnosti i mezi odborníky velmi různí, na některých místech jednoduše tituly plné krve a brutalit místo nemají. Jde zejména o dětské a dívčí herní portály, jako jsou hrydnes.cz, na kterých je prostor dáván zcela jiným hrám, ve kterých převažují tvůrčí a mírumilovné myšlenky, které přispívají k rozvoji kreativity dětí a nikterak nepodněcují, reálně ani domněle, k zvyšování agresivity.

Velmi specifické jsou hlavně hry pro dívky, které se soustředí na tematické tituly na motivy fenoménů, které hýbou dívčím světem, jako je Barbie, Hannah Montana, Selena Gomez, nebo například velmi populární kreslený seriál Winx. Hratelnost je pak velmi rozmanitá a nejčastěji se pohybuje od hříček s oblékáním známých postaviček, přes omalovánky, až po plnohodnotné adventury, při kterých dívky trochu procvičí i své logické myšlení, a to v prostředí, které mají rády.

I na těchto portálech je však nutné zachovávat základní opatrnost, jako všude jinde na internetu. Proto nabádejte děti, ať internetová přátelství nenechávají přerůst v nebezpečná setkání, protože nikdy nemohou vědět, kdo je na druhé straně. Rodičovské vedení je pro děti v nízkém věku naprosto zásadní. Pokud rodič investuje čas do poznání této problematiky, může poměrně dlouho ovlivňovat pohyb dětí po internetu. Eliminováno by mělo být například vyhledávání, které může děti zavést na mnoho míst, která nejsou v jejich věku vůbec žádoucí. Toho lze dosáhnout například využitím záložek v internetovém prohlížeči, které vedou na stránky, které děti baví a rodiče si o nich ověřili, že neobsahují nic závadného.

Témata: hry pro dívky, počítačové hry | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Martin Bartoš

Čs armády 877
517 21 Týniště nad Orlicí
Kontaktní osoba: Martin Bartoš
info@martinbartos.net
netincome
Čs armády 877
517 21 Týniště nad Orlicí
Česká republika