Založení obchodní společnosti nemusí znamenat běhání po úřadech

Zadavatel: SUITU websites SE | 9.8.2013 | Služby

Praha (Pressweb) - Spousta lidí s nadějným podnikatelským plánem se nakonec do jeho realizace nepustí z  důvodu velké administrativní zátěže, spojené se založením obchodní společnosti. Alespoň v tomhle směru však mohou začínající podnikatelé starosti s firmou nechat na někom jiném. Způsobem, jak se vyhnout nadbytečné byrokracii, může být koupě ready made společnosti.

Ready made společnost už má prvopočáteční administrativní koloběh po úřadech za sebou, je řádně zapsaná v obchodním resjtříku a nutný základní kapitál je také splacen. Ready made firma tedy splňuje veškeré požadavky současné legislativy, jen za sebou nemá žádnou obchodní historii, neexistují žádné závazky a obchodní společnost byla založena jen za účelem dalšího prodeje.

Jak ready made společnost vybrat?

Ready made společnosti existují v několika variantách. Je tedy jen na budoucím majiteli firmy, aby si vybral přesně tu, která bude nejvíce odpovídat jeho potřebám a jeho podnikatelskému záměru. Nejobvyklejší a mezi zájemci o vytvořenou obchodní společnosti nejvyhledávanější, jsou společnosti s ručeným omezeným, následují akciové společnosti a zájem vzrůstá také o evropské  společnosti. 

Ready made evropské společnosti mohou přinést prestiž

Poslední zmíněnou variantu by měli zvážit podnikatelé, kteří ví, že by rádi pronikli i na zahraniční trh. Jednou z výhod založení evropské společnosti je možnost ji jednoduše a bez zbytečné administrativní zátěže přestěhovat do jakéhokoli státu Evropské unie.  Navíc je kapitál evropské společnosti složen v eurech, což mu u budoucích obchodních partnerů pomůže zvýšit přestiž firmy. Finální rozhodnutí, jestli postačí společnost s ručením omezeným, akciová společnost, nebo je lepší rovnou investovat do ready made evropské společnosti, je na každém podnikateli. Důležité je, aby budoucí majitel společnosti dobře zvážil nejen své současné možnosti, ale také obchodní plány do budoucna a tomu svůj závěrečný verdikt přizpůsobil. 

Témata: ready made evropské společnosti, ready made společnost, založení obchodní společnosti | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SUITU websites SE

Vinohradská 2165/48
120 00 Praha 2
Kontaktní osoba: Zákaznická podpora
Zákaznická podpora
podpora@suitu.cz
+420 273 134 757
Obrázek uživatele Suitu-News
Specialista na tvorbu webových stránek. 
SUITU websites SE
Vinohradská 2165/48
120 00 Praha 2
Česká republika
obchod@suitu.cz
Tel: +420 273 134 757