Stínění oken, které má smysl

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 15.7.2013 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Na každém domě nebo bytě jsou okna tou příjemnou součástí, která pouští dovnitř tolik žádané přírodní světlo. Je ale někdy také žádoucí, aby naopak dovnitř nepronikalo nebo aby dovnitř nezabloudily také zvědavé pohledy lidí a případný hmyz. V letních a zimních měsících se střídají naše požadavky na stínění oken. V létě je chceme mít důkladně zadělaná, aby nám nebylo doma vedro, v zimě zase toužíme po teple, takže by okny nemělo cenně nastřádané teplo unikat ven. Jaké stínění tedy zvolit, aby bylo funkčně praktické, ale současně krásné?

Mezi nové trendy patří zastiňovací vnitřní rolety tvořené dvojitou vrstvou. Ty jsou vynikajícím řešením v případě, že toužíte po neotřelém designu. Jsou pruhované a střídají se na nich průsvitné a plné pruhy. Podle úrovně překrývání těchto pruhů se reguluje úroveň světla v interiéru. Dají se také zcela vytáhnout nahoru nad okna jako například žaluzie. Neposkytují ale zase tak efektivní ochranu před horkem ani únikem tepla v zimě. Podobným hitem posledních let jsou také další interiérové rolety, které navazují na tradici klasických látkových rolet. Vlastnosti mají podobné a také designově jsou dnes velice zdařilé.

Pokud ale chcete a upřednostňujete spíše praktickou stránku věci, jsou vhodné například bezpečnostní rolety. Jejich vlastnosti jsou dimenzovány tak, že jednak, jak je patrné z názvu chrání před zloději a tvoří neproniknutelnou bariéru, ale také jsou ideální pro letní měsíce, kdy dovnitř nepropustí teplo, ačkoli umožňují intenzivně větrat. V zimě jsou jako kovová bariéra zvenku funkční také proti odlivu teplého vzduchu okny. Samozřejmostí ve staženém stavu je jejich ochrana soukromí. Hodí se především na francouzská okna nebo třeba balkonové dveře, které bývají typicky bezpečnostní slabinou domu.

Témata: rolety, bezpečnostní rolety, vnitřní rolety, interiérové rolety | Region: ČR

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov
Kontaktní osoba: Jan Linhart
linhart@seolinhart.cz
+420 604 539 064
Obrázek uživatele SEOLinhart.cz
Již 7 let se zabýváme optimalizací pro vyhledávače a budujeme kvalitní zpětné odkazyVlastníme velké portfolio webů (tisíce domén) určených pro prodej zpětných odkazůZvyšte zisk Vašeho webu, ale nevynakládejte přitom zbytečně penízeProdáváme odkazy největším SEO agenturám v České republice
SEO Linhart s.r.o.
Dětřichov 27
783 91 Uničov
Česká republika
linhart@seolinhart.cz