V této chvíli se ve Vídni tančí valčík. Proč si nezatančíte s námi?

Zadavatel: Destination Marketing | 1.11.2011 | Cestování, gastronomie
Opernball
Autor fotografie:
Wien.info

Praha/Vídeň (Pressweb) - Milujete tanec a taneční parket je téměř vaším druhým domovem? Pokud jste alespoň na jednu otázku odpověděli ano, pak určitě čtěte dále a přijměte pozvání do města valčíků.

Plesová sezóna čeká
Vídeň, hlavní město Rakouska, je respektovanou metropolí valčíků. Vždyť právě zde spatřil kdysi tento tanec světlo světa. Již po několik staletí se v době plesové sezóny na mnoha místech rozezvučí charakteristické tóny a taneční páry v nádherných plesových šatech ladně plují po parketu. Každý rok se ve Vídni koná na 300 plesů a od ledna až do poloviny března se město valčíků oddává nevázanému veselí masopustu. Tříčtvrteční takt přitom příjemně doplňuje nádherná hudba, a nabízí tak potěšení z tance podle nejrůznějšího vkusu.

Vídeňská plesová sezóna vrcholí v lednu a dubnu. Stará tradice masopustních bálů žije ve městě i dnes. Tančí se při tříčtvrtečním taktu valčíku, ve vedlejších prostorách pak pro změnu také k moderní diskotékové hudbě.

Letošní plesová sezóna bude zahájena na Silvestra Císařským plesem v majestátním prostředí Hofburgu. Mezi další a zvláště působivé události patří ples majitelů kaváren (10. 2. 2012), který přitahuje do vídeňského Hofburgu a sálů Reduty každý rok kolem 5 000 návštěvníků. Mnoho hostů pak zakončí noc v proslulé kavárně Landtmann, kam je stylově dopraví fiakr.

Dlouholetou legendou je také Ples v Opeře (16. 2. 2012) pořádaný každoročně v historické budově Vídeňské státní opery. Tento den se nabízí jedinečná příležitost, kdy si můžete prohlédnout světoznámé operní divadlo na okružní třídě Ringstrasse nejenom z hlediště, ale také uprostřed mnoha hvězd ze světa hudby i ze „zákulisí“.

Vídeň tančí
Jeviště města se opět naplní tancem za doprovodu příjemné a rozmanité hudby. A co na vás ve městě hudby a tance v právě probíhající sezóně čeká? Ve Vídeňské státní opeře jsou v sezóně 2011/2012 na programu hned čtyři baletní premiéry: La Sylphide v choreografii Pierra Lacotta – romantický balet par excellence, díla Rolanda Petita, Galapředstavení na počest Rudolfa Nurejeva 2012 a Stravinského Violin Concerto od George Balanchina. Fanoušci baletu se ale také mohou těšit na klasiku: Šípková Růženka, Anna Karenina a Don Quijote. Různorodé baletní večery, včetně úspěšné produkce Schritte und Spuren, propůjčí jeviště moderním choreografiím.

Ve vídeňské Lidové opeře jsou na herním plánu Le Concours, Marie Antoinette a oblíbené baletní představení pro celou rodinu Max und Moritz. Kromě toho bude připraven taneční program k Orffově Carmině Buraně, Debussyho Faunovu odpoledni a Ravelovu Boleru.

Nikoli klasický balet, ale stejně dokonalé ovládání těla je možno obdivovat ve vystoupení legendární taneční skupiny Lord of the Dance. Michael Flatley představí ve dnech 11. a 12. května 2012 svou velkolepou stepařskou show ve vídeňské Stadthalle.

Letošní taneční sezóna bude velmi bohatá a každý milovník klasického baletu i moderního tance si zde přijde skutečně na své. Více informací o aktuálním programu naleznete na http://www.wien.info/cs/music-stage-shows/dance.

Témata: Wien.info, Ples v Opeře | Region: Rakousko

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Destination Marketing
Podnikatelská 565
190 01 Praha 9 - Běchovice
Česká republika
info@destmark.eu
Tel: +420 246 082 232