Tisíc panenek Barbie v Galerii Dolls Land

Zadavatel: Destination Marketing | 4.10.2011 | Kultura, hudba, divadlo

Praha (Pressweb) - Patříte mezi milovníky krásných panenek? Sbíráte je nebo se pohledem na ně jenom rádi kocháte? Pokud ano, pak se určitě vydejte do nově otevřené Galerie panenek Dolls Land v Praze. Ve středu 28. září 2011 přivítala své první návštěvníky.

Ve dvou sálech historického domu v Rytířské ulici 6 na Praze 1 na vás ve 43 výstavních expozicích čeká přes 1.000 panenek Barbie a 2.000 jejich doplňků. Součástí galerie je také unikátní sbírka 333 sběratelských panenek Barbie s takovými skvosty, jako je například Barbie jako císařovna Josefína vyrobená v limitované edici 4.500 kusů pro celý svět. Její současná sběratelská hodnota dosahuje výše téměř 20 000 Kč. V galerii jsou k vidění i další sběratelské skvosty vyrobené v limitovaných celosvětových edicích od 3.550 do 10.000 kusů. Celková hodnota vystavených sběratelských panenek Barbie přesahuje částku několika set tisích korun.

Oficiální záštitu nad celou výstavou převzala agentura Destination Marketing, která se specializuje na marketing v oblasti cestovního ruchu.

„Výstava je velmi zajímavá a unikátní a to byl také jeden z hlavních důvodů, proč se naše agentura rozhodla nad akcí převzít oficiální záštitu. Výstava bezpochyby přiláká pozornost nejenom českých, ale také zahraničních návštěvníků historického centra Prahy. Současná expozice bude přístupná do 31. prosince 2011 denně od 10:00 do 19:00.“ říká Kateřina Rotterová, managing director Destination Marketing.

Mezi sběratelskými panenkami je možné shlédnou známé postavy z řad hudebních i filmových hvězd a to Barbie jako zpěvačku Cher, představitelky Bond Girl, herečku Marylin Monroe, Elvise Presleyho, Elizabeth Taylor, zpěvačku Shakira nebo herečky z filmu TITANIC a KING KONG. Filmovou expozici doplňuje růžový Rolls Royce pro Barbie v měřítku 1:6. Mezi exponáty nechybí ani slavné filmové postavy Barbie a Kena v podobě Shreka, Harry Pottera, Jacka Sparrowa, představitelů filmu Twilight sága a dalších. Impozatní a nepřehlédnutelná je i Barbie jako extravagantní Lady Gaga v kostýmu Bohyně Galaxie.

Pro příznivce módních kolekcí je připravena sbírka Barbie Basics a Barbie inspirované slavnými módními návrháři jako jsou Christian Dior, Versace, Christian Louboutin, Gorgio Armani nebo Givenchy. Milovníkům silných strojů se bude určitě líbit kolekce Barbie a Kena ve stylu Harley Davidson a dvě věrné kopie motocyklů Harley Davidson v měřítku 1:6.

Chloubou galerie je i nádherná kolekce Barbie Ferrari, doplněná modelem vozu Ferrari pro Barbie v měřítku 1:6. O tom, že Barbie není pouze „růžová princezna“ svědčí i kolekce Barbie Hard Rock a Barbie ve stylu Hippie a mnoho dalších.

„Pro malé návštěvníky jsou připraveny různé pokojíčky pro panenky, největší 3 patrový dům pro Barbie a Kena, Barbie loď, letadlo, autíčka, motocykly, čtyřkolky a další dopravní prostředky pro Barbie, včetně prvního oficiálního vozu Barbie a Kena, sportovního kabrioletu Austin-Healey 3000 MKII, vyrobeného v roce 1962 a mnoho dalších zajímavosti. Kromě Barbie a Kena si zde našli své místo i postavičky slavných roztomile hrůzostrašných studentů ze školy Monster High. Ve spolupráci se společností Mattel budou právě pro malé návštěvníky připravovány různé akce a soutěže o zajímavé ceny. Ráda bych využila této přiležitosti a všechny co nejsrdečněji pozvala k návštěvě.“, říká Kateřina Rotterová, managing director Destination Marketing.

Kontakt:
Galerie panenek Dolls Land
Rytířská 6
110 00 Praha 1

Telefon: +420 731 606 369
E-mail: info@dollsland.eu
Web: www.dollsland.eu
Facebook: www.facebook.com/dollsland.eu

Kontakt pro média:
Ing. Kateřina Rotterová, MBA
Managing Director

Destination Marketing
Podnikatelská 565
190 11 Praha 9

Tel.: +420 246 082 232
GSM: +420 605 376 527
E-mail: katerina.rotterova@destmark.eu
Web: www.destmark.eu

Témata: Galerie DollsLand, panenky Barbie | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Destination Marketing
Podnikatelská 565
190 01 Praha 9 - Běchovice
Česká republika
info@destmark.eu
Tel: +420 246 082 232