Kdy makléř není opravdu makléřem

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 4.2.2020 | Finance, ekonomika

Zní to jako začátek vtipu, ale tato společnost je vše jen ne makléř. O TRADE.com někteří z vás už možná slyšeli, jiní možná ještě ne, nicméně mluví se o nich více než o obchodní válce mezi USA a Čínou. Jedná se o společnost nové generace, která poskytuje komplexní i jednoduché investiční příležitosti běžným lidem. Doslova demokratizovali investování a tady se dozvíte, jak k tomu dospěli.

Portál TRADE.com byl původně spuštěn v roce 2009 a v posledních 10 letech nabízel menším obchodníkům skrze vlastní platformu obchodování s CFD. Jedná o regulovanou Evropskou značku, takže si není na co stěžovat. Ale aby toho nebylo málo, někteří je nazývají makléřem budoucnosti, který nedávno znovu vystoupil na světlo světa jako multiproduktová makléřská firma.

Tato společnost nyní nabízí několik úžasných produktů, ke kterým se obvykle dostanou pouze velké instituce nebo jednotlivci s velkým jměním. Některé z těchto produktů zahrnují alokaci IPO známých společností před jejich vypuštěním na trh, Tematické obchodování, tzv. „top-down“ investiční přístup, který se zaměřuje na širší makroekonomické trendy, Přímý přístup na trh, který poskytuje investorům přístup k obchodování stovek tisíc celosvětových cenných papírů, Spread Betting, Správu aktiv a další.

Kdo jsou TRADE.com?

TRADE.com je velmi transparentní multiproduktová makléřská firma s kancelářemi v mnoha hlavních městech po celé Evropě a dalších kontinentech. TRADE.com je obchodní značka společnosti Trade Capital Holdings a je držitelem licencí ve více jurisdikcích v rámci FCA ve Velké Británii a CYSEC na Kypru, se zastupitelskou kanceláří vázanou na makléře Bafin v Německu a FSCA v Jižní Africe.

Rovněž vyhovují směrnicím MiFID a díky tomu jsou schopni nabízet své služby v celé eurozóně.

Které služby by vás mohly zajímat?

Mají v nabídce vskutku širokou škálu produktů a my jsme zde pro vás shrnuli ty hlavní:

Tematická portfolia

S tímto průlomovým produktem, který pomalu nabírá na otáčkách, můžete doslova investovat  na základě vašeho přesvědčení nebo etických norem. Můžete si vybrat z řady vysoce prosperujících odvětví a oblíbených megatrendů jako jsou robotika, akcie vyplácející vysoké dividendy, bezpilotní automobily nebo akcie konopných společností. Kupovat budete podkladové aktivum jako jsou akcie nebo ETF a můžete si vybrat, buď si ponecháte výchozí košík s námi vybraným množstvím aktiv nebo si jednoduše upravíte množství aktiv, které byste chtěli od každého produktu vlastnit.

IPO

Tento produkt vám dává jedinečnou možnost investovat do startupů v jejich konečné fázi než vyjdou na veřejnost. Je velmi vzácné dostat se k alokaci těchto soukromých společností na vzestupu, ale TRADE.com vám dává šanci investovat do osvědčených společností, dalo by se říct dokonce jednorožců dříve, než kdokoli jiný, právě prostřednictvím těchto vysoce vyhledávaných akciových fondů. Alokace fungují na základě „kdo dřív přijde, ten dřív mele“ a mezi nedávné společnosti z této oblasti patří např. Airbnb, Uber a Lyft.

DMA

Jedná se o tzv. Přímý přístup na trh (Direct Market Access) a napojuje vás přímo na trh s nejlepšími nákupními cenami. Společnost vám dává přístup ke 100 000 různých cenných papírů, které zahrnují jak podílové fondy, tak fixní výnosy. Tuto službu nabízí díky spojení se společností Interactive Broker. Skrze jejich vychytanou platformu se můžete stát skutečnými vlastníky podkladové akci nebo ETF a obchodovat tak obrovské množství dalších aktiv, jako jsou Futures a FOP za velmi přijatelné ceny.

Správa aktiv

Nechte si spravovat své portfolio pomocí široké škály modelových portfolií. Tyto Alphy se snaží překonat přední indexy, jako je S&P. Můžete si vybrat z pěti předních Alpha modelových portfolií, které uspokojí nízko rizikový, středně rizikový a vysoce rizikový apetit. Nebo si nechte vytvořit portfolio na míru, které bude v souladu s vaším investičním stylem a finančními cíli. Tato portfolia se skládají z kombinace akcií, fixních výnosů a alternativních investic a jejich výsledky jsou ověřeny společností  Deloitte.

Spread Betting

V neposlední řadě, pokud jste z Velké Británie nebo Irska, můžete skrze vychytanou platformu na webu TRADE.com využívat také Spread Betting. Jestli nezapadáte do této skupiny, pak se vám bude určitě líbit obchodování s CFD, což je jeden ze způsobů jak spekulovat na trhu bez toho, aniž byste museli skutečně kupovat a držet určité aktivum. S CFD lze obchodovat na rostoucím i klesajícím trhu.

Je třeba poznamenat, že tým podpory TRADE.com je k dispozici pro vedení a podporu investorů a obchodníků 24 hodin denně, 5 dní v týdnu a v mnoha jazycích. TRADE.com také povzbuzuje stávající a potenciální klienty, aby uspořádali schůzku ve své místní kanceláři, aby osobně poznali tým této společnosti a detailně porozuměli všem nabízeným produktům.

Varování před rizikem

CFD jsou komplexním nástrojem a kvůli pákovému efektu s sebou nesou vysoké riziko ztráty kapitálu. 73,84% malých investorů u tohoto poskytovatele přijde o peníze při obchodování s CFD. Zvažte, zda plně rozumíte fungování CFD a jestli si můžete dovolit podstoupit takto vysoké riziko ztráty vašeho kapitálu.

Hodnota vašich investic může klesat i stoupat, což může znamenat, že zpět dostanete méně, než kolik jste na začátku vložili. Výsledky z minulých období nejsou zárukou výsledků budoucích. Všechny druhy obchodování jsou rizikové.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484