Agresivní ženy řádily v centru Prahy

Zadavatel: Městská policie hl. m. Prahy | 4.2.2014 | Krimi, černá kronika

Praha (Pressweb) - Dva případy agresivních žen zaznamenala v pondělí Městská policie Praha. Jedna z agresivních žen napadala kolemjdoucí s injekční stříkačkou v ruce a druhá chtěla směnárníkovi vyškrábat oči.

Včera dopoledne prováděli strážníci z Obvodního ředitelství Městské policie Praha 1 kontrolní činnost na Václavském náměstí, kde byli osloveni zaměstnancem Dopravního podniku. Ten hlídce sdělil, že na tramvajové zastávce ve Vodičkově ulici je agresivní žena, která napadá kolemjdoucí. Hlídka se ihned vydala na místo, kde uviděla spoře oděnou mladou ženu, která pobíhala mezi kolemjdoucími, vulgárně jim nadávala a oháněla se injekční stříkačkou. Strážníci se ženu snažili uklidnit, to se bohužel nepodařilo. Žena se nejprve pokusila na strážníky zaútočit, a poté z místa utéct. Strážníci nakonec proti pomatené ženě zakročili a přiložili jí služební pouta. Agresivní ženu si následně převzala záchranná služba a převezla ji na psychiatrii.

Druhý případ se stal v půl jedenácté večer, kdy strážníci z Prahy 1 přijali oznámení, že v Jindřišské ulici agresivní žena demoluje zařízení směnárny v budově pošty. Když hlídka dorazila na místo uviděla pracovníka směnárny, jak na podlaze drží agresivní ženu, která kolem sebe kopala. Pracovník směnárny strážníkům řekl, že žena zdemolovala zařízení směnárny, fyzicky ho napadla a snažila se mu vyškrábat oči. Strážníci proti agresivní „Amazonce“ zakročili a za použití donucovacích prostředků ji omezili pro podezření ze spáchání trestného činu na osobní svobodě. Zraněného směnárníka převezla záchranná služba do jedné z pražských nemocnic. Celou věc si na místě převzala Policie ČR k dalšímu šetření.

Témata: agresivní ženy | Region: Praha

Redakční poznámka: Za pravdivost obsahu odpovídají zadavatelé jednotlivých článků.

Zadavatel:

Městská policie hl. m. Prahy

Korunní 98
101 00 Praha 10
Kontaktní osoba: Bc. Jan Čihák
Kancelář ředitele - Tisková skupina
cihak@mppraha.cz
Obrázek uživatele Městská policie hl. m. Prahy
Městská policie hl. m. Prahy působí na území hlavního města od 11.5.1992. Byla zřízena obecně závaznou vyhláškou hl. m. Prahy č. 5/1992, vydanou na základě zákonů ČNR č. 410/1992 Sb., o obcích a č. 553/1991 Sb., o obecní policii. Její činnost spočívá především v zabezpečování místních záležitostí... vice ›
Městská policie hl. m. Prahy
Korunní 98
101 00 Praha 10
Česká republika
tiskove@mppraha.cz
Tel: +420 222 025 284