Souboj mobilů Huawei: Honor 8, nebo Honor 8 pro?

Zadavatel: Magieprirody.cz | 3.12.2018 | Obchod, e-commerce

Praha (Pressweb) - V roce 2016 byl Honor 8 uveden jako vlajková loď společností Huawei. Až na drobné rozdíly, například levnější objektiv fotoaparátu, se nijak nelišil od vlajkového modelu, Huawei P9. Mezi atraktivní designové prvky patřilo zejména skleněné tělo, dodávané v několika barvách.

Srovnání modelů Honor 8 a Honor 8 pro

V dubnu 2017 byl uveden nový model této řady, Huawei Honor 8 pro. Oproti svému staršímu bratříčkovi má o něco větší rozměry, 157 × 78 × 7 mm místo 146 × 71 × 7,5 mm. O maličko se zvýšila také váha, ze 153 gramů u modelu Honor 8, na 184 gramů u Honor 8 pro. Vzrostla samozřejmě také úhlopříčka displeje, z 5,2 palců, na 5,7 palců. Impozantní je ovšem nárůst rozlišení obrazovky, které vzrostlo z full HD (1 080 × 1 920 pixelů), na 2k QHD (1 440 × 2 560 pixelů). To znamená, že ačkoli je displej Honor 8 pro větší, nabízí větší hustotu pixelů, 551 ppi oproti 423 ppi u staršího modelu. Díky tomu se může chlubit mnohem detailnějším a ostřejším obrazem.

Ať už se rozhodnete pro kterýkoli z těchto mobilů, je vhodné displej chránit před poškozením pomocí vhodné krycí folie na sklo, popřípadě obalu, který ochrání telefon před nárazem. Velký výběr kvalitních obalů na oba tyto modely najdete například v e-shopu mobilni.cz, nebo hihonor.com.

Hardwarové vybavení

Honor 8 pro je mnohem lepší také po stránce hardwarového výkonu. Jeho srdcem je procesor Kirin 960, tlukoucí v rytmu 2,4 GHz. Procesor Honor 8 pro je vybaven jádry Cortex A73 od společnosti ARM, které jsou více než o 30 procent výkonnější než technologie použitá v procesoru Kirin 950 u staršího modelu.

Kromě výkonnějšího procesoru má Honor 8 pro také více operační paměti, 6 GB oproti 4 GB, a dvojnásobně více ukládacího prostoru, 64 GB oproti 32 GB u staršího modelu Honor 8.  Vzrostla také kapacita baterie z 3000 mAh na 4000 mAh.

Obrázek uživatele Magieprirody.cz
marcol@email.cz