Špatné skladování nafty ničí životní prostředí – můžete tomu zabránit

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 1.6.2019 | Průmysl, energetika

Být zemědělcem nebo vlastnit dopravní firmu může být pro někoho splněným snem, ale přináší to i starosti. Jednou z nich jsou pohonné hmoty. Doba vláčení a orby koněm nebo přepravy dostavníkem je pryč a pokrok si žádá stroje poháněné palivem – nejčastěji naftou. Špatné skladování motorové nafty může ovšem vést k její špatné kvalitě nebo ohrožení zdraví a životního prostředí.

Bezpečnost nade vše

Každý, kdo skladuje nebo převáží motorovou naftu, je zodpovědný za to, že neznečistí okolí a nevystaví životní prostředí nebezpečí. Pokud potřebujete přechovávat menší množství, stačí vám plechové nebo plastové kanystry, které pořídíte na benzinové pumpě. Pro větší množství již musíte zakoupit nádrže na naftu, která splňují všechny bezpečnostní požadavky. V současné době jsou nádrže vyrobeny z polyethylenu a jejich konstrukce zabraňuje jakémukoliv úniku nafty. Výhodou je také jejich dlouhá životnost a snadná údržba.

Speciální nádrže na AdBlue

Vzhledem k tomu, že vozidla musí splňovat emisní limity, je nutné používat kapalné aditivum, nejčastěji AdBlue. To se sice dávkuje samo ze samostatné nádrže ve vozidle, ale jeho doplnění musíme hlídat a při skladování je potřeba dodržet všechna bezpečností opatření. Skladovací nádrže na AdBlue jsou vhodné do teplého i chladného prostředí, jsou odolné nejen proti nárazu, ale i UV záření a mají snadné použití.

Pořiďte nádrž s výhodami

Nádrže pro správné skladování musí splňovat potřebné normy. Pokud si nejste s výběrem jistí, firma EUROTANK DIESEL s.r.o vám poskytne pomoc s umístěním i výběrem velikosti nádrže. Nádrž vám následně doručí a zprovozní. Samozřejmostí jsou dostupné náhradní díly a záruční servis. I po uplynutí záruční doby se lze s EUROTANK DIESEL s.r.o domluvit na prohlídkách, které se provádí minimálně jednou za rok. Více informací naleznete na jejich internetových stránkách www.eurotankdiesel.com, kde vám také zodpoví případné dotazy.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484