Oblečení a doplňky, na které by žádný profesionální řemeslník neměl nikdy zapomínat

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 30.10.2020 | Služby

Profesionální řemeslo je velice obtížná záležitost. Mimo spousty povinností a věcí na které pamatovat každý řemeslník zároveň velice dobře zná i obtížnosti při nákupu správného vybavení a oblečení. Na co byste ale jako řemeslníci nikdy v tomhle ohledu neměli zapomínat?

Vše začíná od správné obuvi, na tu nikdy nezapomínejte

Na obuvi se nikdy nemá šetřit, to je známé pravidlo a u řemeslníků si troufáme říci, že to platí dokonce dvojnásob. Mimo spousty obtížných úkonů a pozic je pochopitelný i to, že řemeslník na nohou tráví víceméně celý den bez jakéhokoliv odpočinku. Pracovní obuv se snažte vybírat především u speciálních prodejen jako je například rucedozadu.cz.

Mnohdy vám sice nepřinesou takový komfort jako pracovní či volnočasová obuv, ale můžete se spolehnout na fakt, že vám dokáží zachránit zdraví v moment, kdy to bude potřeba. Podle charakteru práce si zajisté vybírejte boty se specifickými vlastnostmi jako může být vyztužená špice, ochrana proti prořezu či běžný protiskluzový vzor.

Pracovní oděvy a pracovní obuv nekončí u montérek

I když máte všeobecně vyřešenou obuv i pracovní oděvy, tak to nemusí ani zdaleka stačit k tomu, abyste dokázali svoje řemeslo vykonávat bez jakýchkoliv starostí a obav o vaše zdraví. Především ty druhy řemesel, při kterých se brousí a řežou materiály, či dokonce svařují, potřebují mimo běžného oblečení i pokročilou ochranu v podobě ochrany zraku či celého obličeje. Speciální brýle či maska přitom stojí jen pár korun, ale může vám dát opravdu velké jistoty.

Pracovní oděvy a pracovní obuv zahrnují i takové pomůcky jako jsou ochranné rukavice. Pro některá povolání by měla být automatickou povinností jako prevence poranění, pro jiné by pak měly být rukavice především k ochraně běžného podráždění a podrápání rukou. Tak i tak, pracovní rukavice se při žádném manuálním řemesle nemohou úplně ztratit.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484