Společnost VistaJet rozšiřuje svou flotilu letadly za 320 milionů dolarů a do konce roku 2014 plánuje přidat dalších 12 strojů

Zadavatel: Marketwired, LP. | 30.9.2014 | Cestování, gastronomie

LONDON, UNITED KINGDOM--(Marketwired / Pressweb - Sep 17, 2014) - VistaJet -

Poznámka editora: K této tiskové zprávě náleží jedna fotografie.

Rozšíření flotily o tři nové stroje Bombardier* Global*tři tryskové letouny Challenger*605* a dvě letadla Challenger 350* v celkové hodnotě 320 milionů dolarů v průběhu příštích 30 dnů

Největší počet velkých tryskových letadel kategorie business jet dodaných společností Bombardier v průběhu jediného měsíce jedinému zákazníkovi

Do konce roku 2014 dalších 12 letadel v celkové hodnotě 447,5 milionu amerických dolarů

V rámci pokračující expanze a obnovování leteckého parku v rámci USA, Afriky a Asie se počet provozovaných strojů rozroste na 45

Po dosud nejrušnějším létě meziroční nárůst objemu letů v období od ledna do srpna o 21 %

Společnost VistaJet je světovou jedničkou v oblasti letecké dopravy v kategorii business letů a v současnosti v rámci celosvětové expanzní strategie rozšiřuje svou letku o nové stroje v hodnotě 320 milionů amerických dolarů. Jedná se o největší dodávku velkých tryskových letounů kategorie business jet pro jediného zákazníka v rámci 30 dnů, kterou společnost Bombardier kdy uspokojila.

Mezi osmi novými tryskovými letouny najdeme tři stroje Bombardier Global za 174 milionů dolarů, tři tryskáče Challenger 605 s cenou 93 milionů dolarů a 2 typy Challenger 350 v hodnotě 53 milionů dolarů. Jedná se o přírůstek k pěti strojům Global zakoupeným v první polovině roku. Společnost VistaJet má do konce posledního čtvrtletí letošního roku v úmyslu nakoupit dalších 12 tryskových letounů, a to včetně tří strojů Global 6000*, čtyř letadel Challenger 350 a pěti Challengerů 605 v celkové hodnotě 447,5 milionu dolarů.

VistaJet také s radostí oznamuje, že letní sezóna 2014 pro ni byla dosud nejlepší. Objem letů v období od ledna do srpna meziročně stoupl o 21 % a i v září společnost pravděpodobně zaznamená svůj další měsíční rekord. Strategie globálního myšlení ‚Think Global' vychází přesně podle plánu. Regionem, kde VistaJet zaznamenává nejrychlejší růst, je i nadále Afrika. Prioritou je zaměření na expanzi v USA a v asijsko-tichomořské oblasti. Nově nakoupené stroje budou nasazeny právě v těchto regionech, kde si rostoucí poptávka žádá rozšíření dostupné kapacity. VistaJet navazuje na úspěšné působení v Rusku a SNS, kde do konce roku splní svůj cíl nárůstu tržeb o 20 až 25 procent.

,,Rok 2014 je pro nás opravdu výjimečně úspěšný," uvedl zakladatel a předseda VistaJet Thomas Flohr. ,,Ziskovou růstovou strategii financujeme ze skvělých výsledků EBITDA a díky silným peněžním zdrojům. Přesně dle plánu globální expanze zaznamenáváme vynikající pokroky v USA a asijsko-tichomořské oblasti. Letošní léto bylo od založení společnosti nejrušnější a hodně si slibuji i od závěru roku."

,,Spolupráce se společností Bombardier je čím dál užší. Dnešek je pak pro nás obzvláště významným dnem, protože si dosud žádný zákazník od společnosti Bombardier neobjednal tolik nových tryskových letadel v tak krátkém časovém období. Jsme odhodláni v zájmu našich klientů investovat do špičkových letadel a chceme v oboru provozovat největší a nejmladší flotilu tvořenou výhradně stroji Bombardier," dodává Flohr.

,,Gratuluji společnosti VistaJet k obří dodávce a také týmům obou společností, díky kterým se mohla uskutečnit," říká Éric Martel, prezident společnosti Bombardier Business Aircraft.

Historie posledních objednávek společnosti VistaJet

Listopadu 2012 - Společnost VistaJet zadala poptávku po největší samostatné transakci v historii soukromého létání. Firma si objednala 56 nových strojů Bombardier Global s opcí na dalších 86 kusů. Celková hodnota transakce dosáhla přibližně 7,2 miliardy dolarů.

Červen 2013 - Společnost VistaJet objednala 20 strojů Challenger 350 s opcí na dalších 20 kusů. Celková hodnota transakce dosáhla přibližně 1,7 miliardy dolarů.

Leden 2014 - Společnost VistaJet uzavřela smlouvu o pronájmu 10 nových tryskových letounů Challenger 605 se společností International Aircraft Leasing and Trading (IALT) v rámci programu obnovy vlastní flotily strojů Challenger.

Informace o společnosti VistaJet

Společnost VistaJet vlastní a provozuje největší soukromou flotilu letadel business třídy značky Bombardier. Z celkových více než 41 strojů tvoří většinu tryskové typy Global a Challenger s velkou kabinou a dlouhým doletem. Společnost VistaJet je známá poskytováním konzistentních služeb napříč celým světem. Celá flotila se vyznačuje identickými vnějšími značky i vnitřním uspořádáním prostoru pro pasažéry. VistaJet je v současnosti díky své strategii propojování zákazníků se všemi kouty světa a dokonalého pokrytí jasnou jedničkou na trhu. Společnost se může pochlubit rozsáhlými zkušenostmi s leteckou obsluhou nejobtížněji dosažitelných míst na zemi. Zprávy a informace jsou k dispozici na adrese www.vistajet.com.

*Registrované nebo neregistrované obchodní značky společnosti Bombardier inc. nebo jejích dceřiných společností.

**Všechny ceny letounů vychází z ceníků společnosti Bombardier pro rok 2014.

Fotografii patřící k této tiskové zprávě naleznete na následujícím odkazu:http://www.marketwire.com/library/20140917-VistaJet-4159-GI0386-02-800.jpg

Danielle Boudreau
VistaJet International
+44 (0) 7824144745