Kdo chce kouřit zdravěji a ušetřit, ten sáhne po elektronické cigaretě

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 30.8.2017 | Zdraví

Podle statistik je kouření nejrozšířenějším zlozvykem, který se dotýká lidí po celém světě. Rok co rok si tento nešvar podmaní nespočet nových kuřáků z řad mladistvých i dospělých. Kouření je nejen nejrozšířenější zlozvyk, ale zároveň i jeden z finančně nejnáročnějších. Zvláště pokud kouříte hodně, dlouho a za den zvládnete i více jak jednu krabičku. V takovém případě kouření pořádně leze do peněz, což nám jistě potvrdí každý, kdo si cigarety kupuje. A vzhledem k tomu, že se neustále zdražují, je tento nechvalný koníček čím dál nákladnější.

Znáte elektronické cigarety?

Elektronická cigareta je pojem, který před několika lety obletěl svět a na širokou veřejnost se svalil doslova jako lavina. E-cigarety se staly hitem, po kterém všichni prahli, a každý chtěl tyhle nové cigarety vyzkoušet. V současné době už se nejedná o kdovíjaký boom, ale jejich popularita rozhodně neklesá. Proč jsou elektronické cigarety tak oblíbené? Především z jednoho velmi prostého důvodu: kouření je díky nim mnohonásobně levnější!

Kolik stojí kouření e-cigaret?

Za pořízením e-cigarety a potřebných doplňků stojí jednorázová investice, nad kterou možná v první chvíli protočíte panenky, ale po zjištění, že už vás žádná další investice nečeká, si je okamžitě zamilujete. U klasických cigaret utrácíte pravidelně nemalé peníze, protože platíte nejen samotné cigarety, ale i krabičky a další maličkosti, které se ale ve finále viditelně odrazí na ceně. U e-cigaret poprvé koupíte cigaretu, k ní nabíječku, pouzdro a pak už jen dokupujete náplně do elektronické cigarety, které stojí pár korun.

Zachováte všechny rituály

Spousta kuřáků někdy přemýšlela nad tím, že s kouřením přestanou. Jenže touha po cigaretě byla mnohem silnější, stejně tak i závislost na nikotinu, kterou si bohužel vytvoříte velmi rychle. Dalším důvodem, proč je pro spoustu lidí představa, že by přestali kouřit, nemožná, jsou rituály, na které si zvykli - například dát si cigaretku hned po ránu, po jídle, zapálit si u piva nebo u dobré kávy. A víte co? Elektronické cigarety vás o vaše rituály nepřipraví! Dál si budete moci zakouřit hned po ránu, abyste se probrali, zapálíte si s kamarády u pivka nebo si dáte cigárko po výtečném obědě. A to zní fajn, ne?

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484