Výškové a rizikové práce s adekvátním vybavením

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 29.6.2020 | Služby

Výškové práce spadají do oblasti velice rizikových pracovních činností. Na to je potřeba myslet jak po straně zákonné, tak i po straně bezpečností a nešetřit na jakékoliv dostupné ochraně zdraví svého, či případně zdraví svých kolegů anebo zaměstnanců.

Ohledně rizikových prací existují celé zákony

Práce označované jako rizikové mají svojí speciální část přímo v zákoníku práce. Nejčastěji se zde zmiňují výškové práce, které jsou potřeby každý den běžného lidského života, a přesto se na ně myslí jen minimálně. Zákon totiž nakazuje vybavení specifickým vybavením, které by mělo splňovat atestace určené státem a popřípadě i samostatnou Evropskou unií. To přitom seženeme ve všech obchodech se specializací na pracovní oděvy a pracovní obuv.

Mimo ochrany zaměstnance se navíc zákon věnuje další velice často opomíjené části, a to naprostému ignorování příplatků za rizikovou práci. Jakmile totiž pro svého zaměstnance děláte práce v rizikových a výškových oblastech, tak vám automaticky náleží bonus v minimální výši poloviny striktní hodinové sazby. Někteří zaměstnavatelé na adekvátní ocenění práce a bezpečí u ní myslí, jiní bohužel vůbec ne.

Pracovní oděvy a pracovní obuv od profesionálů

Rozhodně v těchto ohledech nešetřete a věřte ověřeným značkám, které už dlouhodobě své uživatele přesvědčují o vysoké kvalitě svých produktů. Můžeme přitom navštívit jak kamenné prodejny, tak i internetové portály jako například rucedozadu.cz, které oproti kamenným prodejnám pochopitelně mohou nabídnout i mnohem rozšířenější a zajímavější nabídku. Řiďte se přitom jak reputací výrobce, tak především atestacemi. Ty jsou určované zákony České republiky a Evropské unie a mají být jasnou zárukou pro budoucí uživatele, že jsou schopny přesně takhle zvýhodnit či ochránit majitele.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484