Masimo oznamuje získanie CE označenia pre pulzný oximeter iSpO2(TM) Rx pre mobilné zariadenia

Zadavatel: Marketwired, LP. | 30.5.2014

IRVINE, CA--(Marketwired / Pressweb - May 29, 2014) - Spoločnosť Masimo (NASDAQ: MASI)  dnes oznámila, že technológia pulznej oximetrie iSpO2 ™ Rx pre zariadenia  Android™ a iOS získala CE označenie pre lekárske použitie vo vybraných krajinách, čo dá lekárom do rúk nástroje pulznej oximetrie Masimo SET® pre meranie pri pohybe a nízkej perfúzii tzv. Measure-through Motion and Low Perfusion™.

Technológia iSpO2 Rx, ktorá je dostupná mimo USA, poskytuje presné a rýchle meranie saturácie kyslíkom   (SpO2), tepovej frekvencie (PR) a perfúzneho indexu (PI). iSpO2 Rx je ideálna pre:

RZPklinických lekárov

• Pohotovostní lekári a záchranári,  ktorí požadujú pohodlie a dostupnosť pulznej oximetrie kedykoľvek, keď nie sú po ruke iné ručné Masimo oximetrické riešenia.

Prepravujúci sa pľúcni terapeuti a lekári

• Pre tých, čo sú na cestách a potrebujú pohodlné a prenosné riešenia.

CHOCHP pacienti

• Mnoho pacientov v starostlivosti lekárov kvôli chronickým obštrukčným chorobám pľúc (CHOCHP) ako je rozdutie pľúc, chronická bronchitída a bronchiektázia môže mať prospech z používania pulzného oximetra pre okamžité kontrolné merania.

Astmatici

• Mnoho pacientov v starostlivosti lekárov môže využívať pulznú oximetriu na posúdenie závažnosti astmatického záchvatu, čo im umožní určiť, či je nutná návšteva lekára alebo pohotovostnej ambulancie.

iSpO2 Rx s kompaktným a intuitívnym ovládaním prostredníctvom známeho rozhrania na dotykovej obrazovke obsahuje integrovaný prstom ovládateľný snímač pulznej oximetrie alebo voliteľný M-LNCS ™ konektor, čo umožňuje používanie iSpO2 Rx spoločne s viac než 20 snímačmi pulznej oximetrie Masimo SET®. iSpO2 Rx využíva tú istú technológiu pulznej oximetrie Masimo SET® Measure-through Motion and Low Perfusion™ preukázanú viac než 100 nezávislými a objektívnymi štúdiami a používanú u viac než 100 miliónov pacientov ročne v popredných nemocniciach sveta, vrátane ôsmich z desiatich najlepších nemocníc podľa amerického rebríčka U.S. News & World Report Best Hospitals Honor Roll (2013-2014). Pulzná oximetria Masimo SET® preukázateľne pomáha lekárom znižovať čas odstavenia ventilátora a merania plynov v arteriálnej krvi v rámci JIS1 a zachraňovať životy a šetriť výdavky vďaka redukcii aktivácie rýchleho zásahu a transferov na jednotky intenzívnej starostlivosti z iných oddelení.2

Technológia iSpO2 Rx pre vybrané zariadenia Android, iPad, iPhone a iPod touch taktiež obsahuje sťahovateľnú a rozšíriteľnú iSpO2 Rx aplikáciu, čo zaistí lekárom najmodernejšie mobilné lekárske technológie na dosah ruky za akýchkoľvek okolností. iSpO2 Rx s aktuálnou obrazovkou perfúznej krivky so signálom IQ pre meranie spoľahlivosti dokáže uchovávať a prostredníctvom e-mailu odosielať až 12 hodín histórie meraní  v globálne štandardnom formáte.CSV súboru. iSpO2 Rx s konektorom M-LNCS je kompatibilný s adhezívnymi a znovupoužiteľnými snímačmi Masimo pre pediatrické a štandardné použitie.

iSpO2 Rx je v predaji mimo USA  a sada obsahuje kábel, senzorický modul (okrem verzie M-LNCS), prenosnú  tašku a návod na obsluhu.

Android je ochrannou známkou spoločnosti Google Inc. iPad, iPhone a iPod touch sú ochrannými známkami spoločnosti Apple Inc., registrovanými v USA a iných krajinách.

1 Durbin, et al. In  Intenzívna medicína. August 2002;30(8): 1735 - 1740.

2 Taenzer, Andreas H.; Pyke, Joshua B.; McGrath, Susan P.; Blike, George T. “Vplyv pozorovania pomocou pulznej oximetrie na prípady záchrany života a prevozov z jednotky intenzívnej starostlivosti: Štúdia „pred a po“ náväzností“.Anesteziológia, Február 2010, zväzok 112, číslo 2.

O spoločnosti Masimo

Masimo (NASDAQ: MASI)  je svetovým lídrom v oblasti inovatívnych neinvazívnych monitorovacích technológií, ktoré významne zlepšujú starostlivosť o pacientov – pomáhajú riešiť “neriešiteľné” problémy. V roku 1995 spoločnosť uviedla na trh pulzný oximeter pracujúci na základe merania pri pohybe a nízkej perfúzii, známy ako Masimo SET®, ktorý doslova eliminuje falošné poplachy a zvyšuje schopnosť pulzného oximetra, čo pomáha lekárom detektovať život ohrozujúce situácie. Viac než 100 nezávislých a objektívnych štúdií preukázalo, že Masimo SET® prekonáva iné technológie pulznej oximetrie, aj pri tých najnáročnejších klinických podmienkach, vrátane pohybu pacienta a nízkej periférnej perfúzie. V roku 2005 spoločnosť Masimo predstavila technológiu rainbow Pulse CO-Oximetry, ktorá umožňuje neinvazívne a kontinuálne monitorovanie  krvných zložiek, čo predtým vyžadovalo invazívny zásah, a to: celkový hemoglobín (SpHb®), obsah kyslíka (SpOC™), karboxyhemoglobín (SpCO®), methemoglobín (SpMet®) a indexu perfúznej odchýlky (PVI®), ako prídavok k meraniu pri pohybe SpO2, tepovej frekvencie a perfúzneho indexu (PI). Ďalšie informácie o spoločnosti Masimo a jej produktoch možno nájsť na stránkach www.masimo.com.

Výhľadové vyhlásenia

Táto tlačová správa obsahuje výhľadové vyhlásenia, ako sú definované v § 27A Zákona o cenných papieroch z roku 1933 a § 21E Zákona o burze cenných papierov z roku 1934, v náväznosti na Zákon o vedení sporov týkajúcich sa cenných papierov z roku 1995. Tieto výhľadové vyhlásenia sú založené na súčasných očakávaniach týkajúcich sa budúcich udalostí, ktoré nás ovplyvňujú a podliehajú ťažko predvídateľným rizikám a neistotám, z ktorých mnohé sú mimo našej moci a môžu zapríčiniť, že naše reálne výsledky sa budú materiálne líšiť od výsledkov vyjadrených v našich výhľadových vyhláseniach v dôsledku rôznych rizikových faktorov týkajúcich sa technológie iSpO2 Rx, vrátanenašej viery v prelomové schopnosti pulznej oximetrie  Masimo SET® schopnej merať aj pri pohybe a nízkej perfúzii, ako aj iných faktorov popísaných v časti "Rizikové faktory" našej najnovšej správy podanej na Komisii pre cenné papiere a burzu (angl. Securities and Exchange Commission "SEC"), ktorú je možné získať zdarma na stránkach SEC www.sec.gov.  Hoci veríme, že očakávania vyjadrené v našich výhľadových vyhláseniach sú primerané, nevieme, či sa naše očakávania ukážu ako správne. Všetky výhľadové vyhlásenia v tejto tlačovej správe sú v plnom rozsahu výslovne podmienené predchádzajúcim varovným vyhláseniam. Upozorňujeme vás, aby ste sa prehnane nespoliehali na tieto výhľadové vyhlásenia, ktoré sú platné len k dnešnému dňu. Nemáme žiadnu povinnosť aktualizovať, zmeniť alebo objasňovať tieto vyhlásenia alebo "Rizikové faktory" obsiahnuté v našich najnovších výkazoch podaných na SEC, či už v dôsledku nových informácií, budúcich udalostí ani inak, okrem tých, ktorú môžu byť vyžadované podľa príslušných zákonov o cenných papieroch.

Masimo, SET, Signal Extraction Technology, Improving Patient Outcome and Reducing Cost of Care... by Taking Noninvasive Monitoring to New Sites and Applications, rainbow, SpHb, SpOC, SpCO, SpMet, PVI sú ochranné známky alebo registrované ochranné známky spoločnosti Masimo Corporation.

KONTAKTNÉ INFORMÁCIE

Kontakt pre médiá:
Mike Drummond
Masimo
Email: mdrummond@masimo.com

Marketwired, LP.

13818 SW 152nd Street, # 374
33177 Miami, Florida
Kontaktní osoba: Marketwired Client Services
cs@marketwired.com
About MarketwiredMarketwired advances the way the world communicates. Serving more than 11,000 clients worldwide through 20 offices on four continents, Marketwired is a dominant distributor of company news releases and other communications. Marketwired electronically delivers global news and... vice ›
Marketwired