Parkování na letišti Praha Ruzyně mnohé odrazuje a jiné láká

Zadavatel: Topranker.cz s.r.o. | 29.4.2018 | Auto-moto, logistika

Jak vyřešit parkování na letišti a zda využít přímo parkování na letišti Praha Ruzyně či snad raději nějakého konkurenčního poskytovatele parkování působícího poblíž, to je otázka, kterou se před odletem do zahraničí zaobírá snad každý. A nejeden se poté snaží co nejvíce ušetřit – cena by však při hledání parkoviště neměla hrát hlavní roli.

Před čím například důrazně varují nejen policisté, je ponechání auta v některé ze zapadlých uliček u letiště. Cenová úspora se sice v tomto případě rovná 100 %, je třeba si ale přiznat, že v tomto případě podstupujete neúměrné riziko a vystavujete se možnosti, že po příletu z dovolené budete namísto vzpomínání na krásné zážitky řešit krádež, v tom lepším případě pak poškození, vašeho automobilu.

Parkování na letišti Praha Ruzyně sice využít nemusíte, hlídané parkoviště byste ale zvolit měli

Rozhodně tedy není dobré chtít ušetřit za každou cenu. Pakliže vynakládáte tisíce na vysněnou dovolenou u moře, na kterou se celý rok těšíte, bylo by přinejmenším neohleduplné neinvestovat pár stokorun (ano, mnohdy doslova pár) na zaplacení parkovného pro vaše auto. A protože mezi lidmi často koluje přesvědčení, že za parkování přímo na letišti musí člověk nutně utratit astronomické částky – byť tomu tak zdaleka není – představíme vám nejprve alternativu, která vaši peněženku rozhodně nezatíží víc, než je zdrávo.

Parkování u letiště může být příjemnou alternativou i kompromisem

Jak už nadpis napovídá, řeč je o parkování u letiště. Neposkytne vám sice komfort parkování pár metrů od odletových terminálů, zejména cenově však může být velmi příjemnou alternativou pro ty, kterým při cestě na letiště nevadí menší zdržení.

Vzhledem k tomu, že je tato možnost parkování mezi turisty velmi oblíbená a vyhledávaná, dá se předpokládat, že už jste o ni alespoň jednou slyšeli. Pokud ale přece jen tato služba doposud unikala vaší pozornosti, následující řádky v krátkosti shrnou, o co se vlastně jedná.

Parkování u letiště: Na co se připravit?

Základem vaší spokojenosti s touto službou je především pečlivý výběr daného poskytovatele. Vzhledem k tomu, že je tento způsob parkování velmi oblíbený, nabídkami na parkování u letiště se to poslední dobou jen hemží. Vybírejte pečlivě a neřiďte se jen cenou. Zajímejte se o to, jak daleko je parkování od samotného letiště, kde bude vaše auto po dobu vaší dovolené stát. Stranou by neměly zůstat ani případné bonusové služby – ať víte, s čím můžete dopředu počítat.

Samotné parkování je pak většinou otázka chvilky. Přivezete auto na předem sjednané místo, zaparkujete a poskytovatel vámi vybraného parkování vás poté odveze na letiště. K dispozici bývají dodávky či minibusy. Nemusíte se tedy bát, že byste se snad do auta spolu s věcmi nenaskládali. Jak už zaznělo, tento typ parkování sice nemá výhodu přímého kontaktu s letištěm, přinejmenším cenově je ale velice zajímavý.

Parkování na letišti nemusí stát majlant

Na závěr se sluší poupravit mínění většiny Čechů, kteří mají zato, že parkování na letišti se ani zdaleka nevyplatí a cena za parkovné se šplhá do astronomických výšin. Je třeba přiznat, že cenově se parkovištím u letiště stále ještě nemůže příliš rovnat, rozhodně by ale nemělo být opomíjenou službou. Za komfort, jakým parkoviště na letišti bezesporu je, je zkrátka třeba investovat nějakou tu korunu navíc.

Vzhledem k nejrůznějším variantám si ale parkování vybere téměř každý – k dispozici jsou jak varianty pro náročné, tak pro ty, kteří nechtějí utratit ani korunu navíc. Blíže k možnostem parkování na letišti třeba TADY a TADY. Rozhodně si zaslouží vaši pozornost.

Témata: Parkování na letišti Praha

Topranker.cz s.r.o.