Odpočinek na horách

Zadavatel: Seocentrum s.r.o. | 29.1.2014 | Cestování, gastronomie

Púchov (Pressweb) - Konečně se počasí umoudřilo a vypadá to tak, že nám bude dopřána i zima. Dosud se totiž mohlo zdát, že po podzimu přijde rovnou jaro. Teploty však klesají, což je dobrým znamením, i když se stále na průměr nedostali. Toto těší zejména nadšence zimních sportů. Ve vysokohorských polohách totiž sněží, ale hlavně je možné i uměle zasněžovat. S teplotami pod bodem mrazu se tak plní i naše sjezdovky. Za kvalitní lyžovačkou je však stále třeba cestovat do výše položených středisek.

Pokud máte k dispozici více než jen jeden den, můžete se tedy vybrat na zimní dovolenou. Lákají však nejen naše hory. Zajímavá je i nabídka na Slovensku, Vysoké Tatry jsou stále velmi oblíbené. Ubytování ve slovenských velehorách tak seženete i na poslední chvíli, stačí se podívat na internet. Vše zde totiž vyřídíte velmi rychle a jednoduše. Následně stačí už jen sbalit celou rodinu, nezapomenout na výstroj a můžete vyrazit. Při Vašem nadšení byste však neměli zapomínat ani na stav Vašich lyží. Po létě potřebují údržbu.

Počasí stále není typicky zimní. Teploty, i když klesly, stále kolísají, což nahrává zejména chorobám. Abyste neonemocněli, myslete na svůj imunitní systém. Zejména teď, když není dostatek ovoce a zeleniny, potřebuje pomoc. Přibalte si tedy do zavazadla i vitamíny, které ochrání celou Vaši rodinu. Nechcete přece po dovolené ležet v posteli.

Užít si sníh je tedy možné, ale mírná zima dává možnost i zimní turistiky, či jiným formám zábavy. V nižších polohách můžete stále relaxovat i u vody. Koupání je sice už jen pro lední medvědi, avšak možná využijete i kaprařskou bižuterii.

Seocentrum s.r.o.

Obrázek uživatele Seocentrum.sk