Máte zápis v registru dlužníků? I tak si můžete půjčit

Řešením jsou půjčky bez registru
Zadavatel: Bezvafinance s.r.o. | 28.5.2014 | Finance, ekonomika

Praha (Pressweb) - Hrozí-li vám odmítnutí u většiny bankovních ústavů, jsou pro vás půjčky bez registru určitým řešením. Tato možnost je vůči klientům s problémovou minulostí stran splácení svých závazků vstřícnější. V registru se totiž nalézají dlužníci, kteří spláceli dlužnou částku buďto se zpožděním nebo ji nespláceli vůbec.

Registry dlužníků

Dostat se do seznamu registru dlužníků není snem nikoho. Dostávají se do něj dlužníci, kteří své půjčky nezvládli ukočírovat a tím se pro bankovní ústavy stali nedůvěryhodnými. Nejznámější registr dlužníků se nazývá SOLUS a v jeho databázi zapadne každý, kdo kdy měl problémy se splácením v bankovním sektoru. Registr LLCB zase eviduje dlužníky v nebankovním sektoru. Česká národní banka má pod patronací registr nazývající se CRU. Neoficiálním a státem neuznaným registrem je CERD.

Kdo nahlíží do registru dlužníků

Půjčky bez nahlížení do registru dlužníků nemohou už z principu proběhnout v jakékoliv bance. Banka se snaží získat klienty solventní a schopné splácet. Půjčku je tedy možné získat pouze u nebankovních subjektů. Ty si za zprostředkování takové půjčky nechávají štědře připlatit. Do registrů dlužníků většinou nahlížejí bankovní ústavy při kontaktu s novými klienty. Pokud je klient v registru zanesen, má velmi malou šanci u banky uspět.

Vzrůst nebankovních subjektů

V České republice se počet lidí zanesených do registrů dlužníků za poslední dobu zmnohonásobil. Již každý devátý je veden v patrnosti exekutorských úřadů a právě pro takové klienty vznikl nebankovní systém půjček. Půjčka bez registru se pro takové lidi stala jistým vyústěním z tíživé situace. Před jejím zažádáním by se měl ovšem potenciální klient hluboce zamyslet nad tím, zda skutečně potřebuje peníze natolik nutně. Půjčka není dlouhodobým, ale jen krátkodobým řešením.

Bezvafinance s.r.o.

Mezibranská 1579/4