Jak srovnat nepořádek v dílně?

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 27.10.2020

Přehled v nářadí, dostupnost materiálů a široká pracovní plocha, kdo by v takovém prostředí nechtěl pracovat? Pořádek v dílně je spojen kromě pohodlí práce i s jejím bezpečím. Jak dát nepořádku v dílně za vyučenou?

Existuje-li něco, co by ideálně mělo spojovat všechny dílny v republice, pak je to rozhodně pořádek. Ačkoli se objevují názory, že správný kutil zvládá i chaos, mít uklizeno znamená pracovat bezpečně a produktivně. Proč byste proboha měli nahánět šroubek hodinu po přeplněných šuplících nebo po stole, když může být přehledně uložen v organizéru?

Hrdě proti nepořádku aneb organizéry a boxy

V honbě za uklizeným stolem rozhodně oceníte pomocníky. Cenově se příliš neliší, co do životnosti a kvality zpracování už je to něco jiného. Jaké existují možnosti?

Organizéry slouží k uspořádání drobného materiálu

Pořádek v dílně jde samozřejmě ruku v ruce s uspořádáním těch nejmenších součástí. Šrouby, vruty, hmoždinky a další drobné záležitosti proto ukládáme do organizérů. Často bývají uzavíratelné a nabízejí různý počet přihrádek pro materiál. Při nákupu si všímejte objemu. Organizátory mohou být i přenosné. V tomto ohledu sledujte i kvalitu rukojeti.

Boxy na nářadí pomohou v mnoha směrech

Už dávno se boxy na nářadí nepoužívají jen na ukládání vybavení. Když se zaměříte na pevnou konstrukci, zastanou například schůdek při výměně žárovky nebo poslouží i jako malý pracovní stůl. Během nákupu rozhodně zkontrolujte kromě kvality použitých materiálů také objem, aby v boxu našly své místo všechny kousky vybavení. Každý box nabízí jiný styl ukládání věcí - jeden používá běžné přihrádky, jiný je doplněn o šuplíky apod.

Ať už se rozhodnete pořádek v dílně vykouzlit jakkoliv, vězte, že to má smysl. Rozhodně by se totiž dal označit jako základní součást kutilství.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484