Detektory najdou přesně únik vody

Detektory pro hledání úniku vody
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 26.7.2016 | Služby

Praha (Pressweb) - Také se divíte, že kvůli hledání úniků vody je rozkopaná silnice klidně na 50 metrech? Je to proto, že vodohospodáři nepoužili přesné detektory a spolehli se jen na zkušenosti a odhad. Špičkové detektory na například na hledání poruch na vodovodním potrubí dokáží nalézt přesné místo poruchy a tím omezit výkopy na nejmenší možnou míru. Nejenže se tím zrychlí oprava poškozeného místa, ale omezí se tím uzávěrka silnice a následná oprava komunikace bude také levnější. Proč si nevzít k ruce pomocníka, který je efektivní?

Detektory využívají přesné funkce senzorů a zpřesňují místo poškození

Špičkou mezi detektory na hledání úniky vody je přístroj Enigma firmy Radeton. Pracuje na principu analýzy šumu na trase vodovodního vedení. Základem jsou citlivé senzory, které se naprogramují a rozmístí se na místa vodovodního vedení, které mají pevnou polohu, například hydrant, šoupě či šachta. Následně se z nich analyzují šumy v měřeném úseku a zpřesňuje se poloha poškození. Místo poškození lze potom určit na centimetry. Tyto detektory jsou vhodné pro velké i menší vodárenské či vodohospodářské společnosti. Díky nim se usnadní hledání úniku a firmy zbytečně nepřicházejí o peníze.

Lokátory jsou užitečným pomocníkem pro trasování inženýrských sítí

Dalším užitečným pomocníkem vodohospodářů i projektantů jsou lokátory, které dokáží nalézt trasu vodovodního, odpadního, plynového či elektrického vedení. Špičkové lokátory mají displej, na kterém lze snadno sledovat trasu, která je opatřena šipkou. Výkonné filtry dokáží odstínit ostatní vedení. Například na přístroji RD 8100 je nastavena nejběžnější měřicí frekvence 8 kHz, ale lze si nahrát dalších 5 frekvencí. Další výhodou je online zobrazení hloubky vedení a směru proudu. S vestavěným systémem GPS lze nahrávat přesnou trasu bezdrátově do PC a uložit ji do paměti. Lokátory pracují na principu vysílání a přijímání elektromagnetických signálů i do značné hloubky.

Témata: lokátory, detektory, hledání úniků vody, hledání úniků plynu | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2