Jaká je ta nejlepší zmrzlina? - Přece ta točená!

K létu nepatří jen voda, slunce a prázdniny, ale také i výtečná zmrzlina. Takováto zmrzlina však může mít mnoho podob, může být kopečková, ruská, na klacku nebo třeba v kelímku. Ať už je to jakkoliv k české tradici patří poctivá točená zmrzlina.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 26.5.2015 | Cestování, gastronomie

Praha (Pressweb) - Takováto kvalitní točená zmrzlina je vyrobena ze zmrzlinové směsi ve správném poměru. Výsledná zmrzlina, kterou zmrzlinář pak točí do kornoutů, pohárů anebo kelímků, nesmí být ani přešlehaná, ani uplácaná. To, zda je zmrzlina dobrá, má ve svých rukách zmrzlinář, který zmrzlinu ve speciálních zmrzlinových strojích vyrábí, a pak také i ten, jenž vyrábí onu zmrzlinovou směs.

Tajemství nejlepší zmrzliny spočívá v zmrzlinové směsi

Točením zmrzliny se dnes může docela skvěle vydělat, moc toho k tomu totiž nepotřebujete, jenom zmrzlinovou směs, kvalitní stroj na zmrzlinu, šikovného člověka (s povolením na práci s potravinami), který umí točit zmrzlinu a ten správný “flek”, kde se lidé jenom pohrnou. Aby však na zmrzlinu lidé stáli fronty a zmrzlinářova ruka se nestačila odlepit od zmrzlinářské páky, potřebuje tu nejlepší zmrzlinu. Ta se ale neobejde bez té nejlepší zmrzlinové směsi.

Zmrzlinové směsi značky Hustá zmrzlina

Hustá zmrzlina, ta nejovocnější zmrzlina v Čechách. Renomovaná značka společnosti Polanský David s. r. o. vznikla v roce 2008. Nejprve si v Protivíně otevřeli restauraci U Provazníka, a pak i zmrzlinárny na jihu Čech. Majitel hledal výrobce kvalitní zmrzlinové směsi zmrzlinových strojů, až nakonec navázal spolupráci s Itálií, s níž se dopracoval ke kýženým kvalitním a hlavně i hustým zmrzlinovým směsím vhodným pro výrobu točené zmrzliny. Tyto směsi na výrobu chutné zmrzliny neobsahují žádné konzervanty, ani chemická barviva. Jejich složení je ryze na přírodní bázi, přičemž podíl ovoce činí od 35-70% dle druhu ovocné zmrzliny (má největší podíl ovoce ve zmrzlině na českém trhu). V současnosti HUSTÁ ZMRZLINA nabízí zmrzlinové směsi celkem o 14 příchutích (jahoda, červený pomeranč, banán, červený rybíz, maliny, broskev, ananas, nugát, kokos, limetka, citron, a také i čokoláda, smetana, vanilka a jogurt). Nemáte stroj? Nevadí, pronajmout si od této firmy můžete i zmrzlinové stroje. Pochutnejte si i vy letos na té nejlepší ovocné zmrzlině, HUSTÁ ZMRZLINA svůj sortiment rozváží po celé České republice.