Prodej nemovitosti jako řešení dluhů. Jak to nepokazit?

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 26.2.2018 | Reality, bydlení

Rozevírá se pod vámi velká propast a nevíte, jak to všechno splatit? Jakmile jde opravdu do tuhého, musíte se začít rozmýšlet i nad krajními řešeními, jako je právě prodej nemovitosti. Kdy je to možné a jak postupovat, aby vám výsledek doopravdy pomohl?

Zástavní právo na nemovitosti není problém

Trápí vás fakt, že se na vaši nemovitost váže zástavní právo a je tedy použita pro krytí některého z vašich dluhů? Nemusíte zoufat. Ač se šíří trhem s nemovitostmi informace, že takovou nemovitost nelze prodat, není to tak úplně pravda. Setkat se totiž můžeme i s realitními kancelářemi, které si s tímto problémem hravě poradí a tíživou situaci vám tak pomohou vyřešit.

Tlačí vás čas? Zkuste výkup

Jestliže jste v situaci, kdy můžete z právního hlediska prodat svou nemovitost, protože není zatížena věcným břemenem nebo zástavním právem, můžete se do toho směle pustit. S celým procesem pomůže realitní kancelář Praha. Problém však může spočívat v dlouhé době, která bývá nutná pro nalezení kupců i samotný prodej. To řeší výkup nemovitosti, který je mnohem rychlejším způsobem prodeje. Nezískáte sice maximální možnou tržní cenu za nemovitost, ale při kontaktování seriózní realitní kanceláře obdržíte stále dostatečně vysokou částku na včasné vyřešení svých problémů. Využít můžete i pouhou konzultaci, kdy se dají objevit jiné cesty pro efektivní řešení.

Podíly a vyrovnání více vlastníků

Když se rozhodnete pro prodej nemovitosti, která má více vlastníků, je nutné z právního hlediska postupovat správně. V zásadě existují dvě cesty. Buď vás spoluvlastníci podpoří a prodají zároveň i svůj podíl, kdy samozřejmě získají odpovídající cenu. Druhou možností je, že si svůj podíl ponechají, takže vy budete v praxi prodávat například polovinu rodinného domu. To je značně nevýhodná situace a právě v těchto momentech je nutné vyhledat odborníka, který vám pomůže vymyslet vhodnou strategii.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484