TÜV SÜD Czech podpořila mladé talenty Formule Student

Zadavatel: TÜV SÜD Czech | 25.8.2014 | Kultura, hudba, divadlo

Praha (Pressweb) - Česká certifikační společnost TÜV SÜD Czech i letos podpořila mezinárodní soutěž univerzitních týmů Formula Student. Po loňském úspěšném zahájení této soutěže v České republice se do letošního ročníku Formule Student přihlásilo 32 týmů z 30 univerzit a 13 zemí.

V rámci programu neveřejných dní (7. a 8. srpna) vedla TÜV SÜD Czech technické přejímky, které ověřily splnění předepsaných pravidel soutěže, limitů hluku, bezpečnostních prvků, i boční stability vozidel. V rámci statických disciplín pak studenti před odbornými komisemi se zastoupením firem Continental, Honeywell, Porsche Engineering Services, Ricardo, Škoda Auto a TÜV SÜD Czech probrali technická řešení svých vozů, jejich cenu a prodejní potenciál.

„Stejně jako v loňském roce jsme chtěli přispět k bezpečnému a korektnímu průběhu celého závodního programu. Soutěž Formula Student je v souladu jak s naším silným zaměřením na bezpečnost a automobilový průmysl, tak i s našimi firemními hodnotami: podporovat mladé talentované inženýry a jejich tvořivost“, řekl o spolupráci Ondřej Vaculín, šéf inovativních projektů divize Automotive společnosti TÜV SÜD Czech.

Vítězové soutěže letošního roku Formula Student:

• Acceleration (sprint na 75m). Vítěz: Tým pražského ČVUT - CTU CarTech (čas 3,83s, cílová rychlost 118km/h);
  • Skid-Pad (jízda v osmičce, která odhalí výkonnost vozu při průjezdu zatáčkou a stranové vyvážení). Vítěz: CTU CarTech (čas 5,11s);
  • Autocross (jednokolová kvalifikace pro nedělní Endurance na technickém okruhu). Vítěz: rakouský TU Graz Racing Team s časem 55,64s;
  • Endurance (nedělní okruhový závod na 22km (24 kol) s výměnou pilotů v jeho polovině). Vítěz: rakouský TU Graz Racing Team, který si tím zajistil i celkové vítězství v soutěži a výhru 1000 EUR.

Soutěž byla otevřena i čistě elektrickým vozům, poháněným elektromotory, které však po celou dobu soutěže trápily technické problémy a do Endurance nastoupily pouze 4 z nich. Nejrychlejším ve všech dynamických disciplínách pak byl tým z řeckého Patrasu - UoP Racing, pozdější vítěz této kategorie.

Ilustrace: Ondřej Vaculín, šéf inovativních projektů divize Automotive společnosti TÜV SÜD Czech předává cenu za nejlepší Business plan týmu Oxford Brookes Racing z Velké Británie.

Témata: TÜV SÜD | Region: ČR

TÜV SÜD Czech s.r.o.