Způsoby vytápění

Zadavatel: SEO Linhart s.r.o. | 21.5.2013 | Reality, bydlení

Uničov (Pressweb) - Hledáte ten nejvhodnější způsob vytápění, který bude poskytovat dostatek komfortu, tepelné pohody, ale současně vás nebude stát tolik peněz? Spotřebu energií se každý snaží neustále snižovat. Nutí nás k tomu příliš vysoké ceny a někteří lidé se pak snaží kompromitovat své pohodlí. To ale není nezbytně nutné.

Zkoušeli jste už akumulační kamna?

Pokud se jedná o elektrické vytápění, můžete využít zajímavou alternativu, která čerpá především z levné elektrické energie, kterou je takzvaný noční proud. Jedná se o přebytkovou energii, kterou lze čerpat za výrazně nižší cenu. S akumulačními kamny, které se touto energií přes noc nabíjejí pak můžete topit za skutečně zlomek ceny některých jiných řešení vytápění. Akumulační kamna jsou vybavena akumulačním jádrem, které do sebe nastřádá energii a teplo a následně je schopné ho předávat do okolí.

Netopte zbytečně tam, kde to není potřeba

Některé místnosti nebo části domů nemusejí být vybaveny radiátory ani jiným způsobem vytápění. Nejsou tak často využívána, a proto by bylo zbytečné v nich topit. V případě, že by nastala potřeba takový prostor vytopit, stačí mít k dispozici přímotop, ať už klasický, nebo halogenový přímotop, ventilátor, nebo třeba infrazářič. Ty pak stačí zapojit na krátkou dobu, po kterou intenzivně hřejí a stačí krátkodobě prostor vyhřát. Uplatíte je například na chatách, v chodbách či některých koupelnách.

Moderní komfortní řešení

V posledních letech se stále více v novostavbách nebo při rekonstrukcích sahá k řešení podlahového topení jako komfortní alternativy vytápění. Je přitom pravda, že podlahové topení může sloužit jako hlavní zdroj tepla, i jako přídavný zdroj. Je velmi příjemné mít od podlahy teplo. Navíc se tímto způsobem nevíří v prostoru prach jako u jiných sálavých zdrojů topení.

Alternativy lze také různě kombinovat k dosažení co nejlepších požadovaných výsledků.

Témata: akumulační kamny, podlahové topení | Region: ČR

SEO Linhart s.r.o.

Dětřichov 27
783 91 Uničov