Proč je právě teď ideální čas na prodej nemovitosti a jak postupovat?

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 25.1.2018 | Reality, bydlení

Přemýšlíte, že prodáte svoji nemovitost, ale nevíte, jak na to? Postup je v zásadě jednoduchý a velmi důležité je také načasování. Jaké jsou možnosti a co vám může celou situaci značně ulehčit?

Ideální stav pro kupující

Aktuální stav na trhu s nemovitostmi potenciálním kupujícím napovídá, že v dohledné době to výrazně lepší nebude. Právě naopak hrozí další regulace hypotečních úvěrů, což by mělo vyústit v nárůst úrokových sazeb. Poptávka hlavně po bytech je vysoká a nevypadá to, že by v dohledné době měla polevit. Pokud tedy zvažujete, jestli prodat nemovitost právě teď, tak by bylo vhodné se do toho pustit. V budoucnu totiž mohou ceny klesnout právě v důsledku méně dostupných hypotečních úvěrů.

Při prodeji se obraťte na realitní kancelář

Pustit se do prodeje nemovitosti nemusí být nejlepším nápadem ani v případě, že na trhu panují ideální podmínky. Je zapotřebí vyřešit velkou spoustu věcí. Nesmí chybět odhadní cena a následné porovnání s podobnými nabídkami v inzerátech, z čehož vzejde cena tržní. Realitní kancelář Praha vás provede celým prodejem tak, že nezapomenete na nic důležitého. Výhodou je, že se postarají také o správné zhotovení kupní smlouvy. Pokud vyberete kvalitní realitní kancelář, prodej nemovitosti může být urychlen a zároveň pravděpodobně dostanete nejvyšší možnou částku.

Využijte výkup nemovitostí

Pokud na celou akci spěcháte, je nejlepší možností výkup nemovitosti. V takovém případě je prodej uskutečněn velmi rychle, ovšem cena nemusí být tak vysoká jako při dlouhodobém prodávání za nejvyšší tržní cenu. Pro výkup je nutné zvolit kvalitní realitní kancelář, kde vám poskytnou férové podmínky a nabídnou odpovídající cenu. Na rozdíl od rychlého prodeje jinému člověku za nesmyslně nízkou cenu získáte právně odpovídající smlouvu a dostatečně vysokou cenu.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484