Ovládá strach váš život?

Zadavatel: GIT.cz | 24.8.2016 | Finance, ekonomika
ZLATO.cz - Jistota ve vlastních rukou

Praha (Pressweb) - Každý den se dozvídáme ve zprávách o dalších a dalších útocích teroristů, o lokálních válečných konfliktech, o nenápadném, leč velmi nebezpečném šíření extrémistických ideologií, o přírodních katastrofách, o nových nemocech a tak dále a tak dále. A musíme se zamýšlet nad tím, kam svět spěje a v jakém světě budou jednou žít naše děti. Nejistota je všudypřítomná a s každým dnem narůstá. Jaký má na vás a vaše uvažování tento vývoj a neustálý strach o budoucnost vliv?

Ze zkušenosti bych lidi rozdělila do dvou skupin. První nejistota velmi ochromuje a neustále je nutí myslet na budoucnost, nejen svou, ale zejména svých potomků. Přemýšlejí, jak spořit, jak a kam nejlépe investovat, hledají způsoby, jak dosáhnout co nejvyššího zhodnocení peněz, zkrátka svědomitě se snaží, aby v případě, že přijdou horší časy (a ty dle nich určitě přijdou), byla jejich rodina v mezích možností maximálně (alespoň finančně) zabezpečena. Nakupují investiční zlato, dětem zakládají stavební i zlaté spoření a pro každou korunu, kterou pracně uspoří, hledají způsob, jak ji co nejlépe investovat. Nejlepší spoření a nejlepší investice jsou pro ně na prvním místě.

Druhá skupina se budoucnosti rovněž obává, nicméně možná právě pod tíhou tohoto strachu se snaží žít tady a teď. Peníze, které vydělá, ihned utratí, protože kdo ví, zda k tomu v budoucnu bude ještě příležitost. Snaží se (i pomocí peněz) vytvořit co nejvíce společných zážitků pro celou rodinu, naplnit život šťastnými chvílemi a na budoucnost raději vůbec nemyslet.

Oba přístupy jsou pochopitelné, nicméně nejlepší cesta bude nejspíš (jak jinak) někde uprostřed. Každý by měl myslet na zadní kolečka a hledat způsoby jak spořit, aby zajistil sebe a své blízké na horší časy, zároveň je však třeba žít přítomností, nenechat se strachem zcela ovládnout, užívat si života a prožít naplno každý den.

Témata: nejlepší investice, nejlepší spoření, zlato, investiční zlato, investice do zlata, investování do zlata, spoření ve zlatě, spoření do zlata, zlaté spoření | Region: ČR

Global Internet Technology s.r.o. - GIT.cz
Žirovnická 1/2389