Show Jana Krause: zvěrolékař politikem, herec bodyguard a cesta na Mars

politik Pavel Bělobrádek
Autor fotografie:
FTV Prima

Praha (Pressweb) - Do dalšího dílu Show Jana Krause přijali pozvání politik Pavel Bělobrádek, herec Hynek Čermák a „marťanka“ Veronika Paláčková.

Premiéru dalšího dílu čtvrté série Show Jana Krause uvidíte v pátek 24. ledna ve 22.15 na Primě.

Moderátor přivítal předsedu KDU-ČSL, Pavla Bělobrádka. Moderátor se zajímal o to, proč pan Bělobrádek jako mnozí další politici už začal na část otázek od novinářů odpovídat frází: Nebudu to komentovat. „Mám špatné zkušenosti s některými novináři, kteří občas překroutí, co jsem řekl. Tak jsem proto na některé otázky začal odpovídat slovy: Nebudu to komentovat.“ vysvětloval pan Bělobrádek. Probrali, kolik má nyní KDU-ČSL členů. „Kolem 30 000,“ prozradil pan Bělobrádek. „Ale ubývá vám každý rok několik tisíc členů,“ podotkl moderátor. „To je dnes obecný problém, lidé se nechtějí sdružovat,“ vysvětlil pan předseda. „My se sdružujeme na síti,“ uzavřel to moderátor. „Máte být místopředseda vlády pro vědu,“ zajímal se moderátor. „Spíše budu mít na starosti inovaci a rozvoj vědy,“ vysvětlil host. „Chystám se na to, a to se všemi klíčovými hráči, kteří na tomto poli jsou, jako jsou vysoké školy, akademie věd atd., ti se na to také připravují,“ popsal host. Moderátor se zajímal, jak se pan předseda dívá na to, že velká část bývalých členů je nyní v TOP 09. „Když se potkáme třeba s Kalouskem, tak se pozdravíme. Já jsem pana Kalouska jako předsedu viděl asi dvakrát v životě, tak že bychom spolu chodili na pivo, to ne, ale s jinými bývalými kolegy, kteří odešli do TOPky, tak s těmi na pivo občas zajdeme," prozradil pan Bělobrádek. Moderátora zajímalo, kde pan Bělobrádek působil předtím, než vstoupil do politiky. „Jsem veterinář, ale neléčil jsem pejsky a kočičky, pracoval jsem na jatkách,“ vysvětlil host. Popisoval, že na jatkách díky své povaze zažil, co třeba znamená mobing či bosing. „Někde jste řekl, že nechcete být součástí společnosti, kde jsou citrusové plody v toaletě. Co to znamená?“ zajímal se moderátor. „Jsem z rodiny, kde se říká, že se s jídlem nešeredí – tedy byl jsem vychováván tak, že s jídlem se neplýtvá. Moje rodina, to byli vždy drobní rolníci a živnostníci a netrpělo se tam, že se někdo rýpe v jídle a podobně,“ vysvětlil host. Pan Bělobrádek předal moderátorovi CD, na kterém jsou jeho skladby. Přiznal pak také, že když se stal předsedou KDU-ČSL, pokreslili neznámí lidé jejich dům v Náchodě neslušnými obrazci. „A ještě tam napsali: SÝDLO KDU,“ dodal host. Moderátor se zajímal o to, jak jeho politické aktivity snáší manželka. „Už si na ty mé dvě milenky zvykla. Jak na KDU, tak na mou roztroušenou sklerózu,“ prozradil host. „Co byste chtěli jako strana dokázat za toto volební období?“ zajímal se moderátor. „Abychom se jako KDU-ČSL dokázali posouvat dále a aby spousta lidí pochopila židovské lidové moudro, že investovat se má do staveb a nikoli do stavitelů – tedy že investovat se má do vzdělání a hlavně mám ambice, aby to po nás pak tady nebylo ještě horší,“ vysvětloval host.

Moderátor přivítal herce Hynka Čermáka, který je zejména v poslední době vidět čím dál více. „Vy jste jako herec takový mužský představitel, těch je v Čechách málo. Ale vy jste také pracoval jako osobní strážce,“ nadhodil moderátor. „Já jsem dělal bojové sporty, tak asi proto. Dělal jsem musado, to je kombinaci juda, karate a vojenských technik,“ vysvětloval host. Dodal, že v 90. letech pracoval jako osobní strážce u politiků, zpěváků ad. „Dělat takovou práci je ale poměrně nuda. Pořád čekáte,“ vysvětloval host. Probrali s moderátorem, zda se taková zkušenost dá zúročit v jeho herecké profesi. „Neznám žádné hry, kde by hrál hlavní roli bodyguard,“ zamýšlel se moderátor. „Jedině přepracovat nějakou klasiku – mohlo by vzniknout něco jako Strýček bodyguard nebo třeba Tři bodyguardi,“ navrhoval moderátor. „Možná bychom to u nás v Dejvickém divadle dali dohromady,“ připustil host. „Vy prý jste fanda trampování,“ zajímal se moderátor. „V létě jezdíme i se ženou a s dětmi. Jezdíme v Land Roveru, naposledy jsme byli v takovém kempu v Saint-Tropez, ale byli jsme taky v rumunských horách. Tam, v Karpatech, jsme našli s kamarády v přírodě takové hovno a všichni jsme nad ním stáli a dumali nad tím, čí je to hovno. Nakonec jsme se usnesli, že je medvědí. A podle toho jsme usoudili, že jsou tam medvědi. A večer, v lese u ohně jsme dospěli k tomu, že by vůbec nebylo dobrý se s tím medvědem potkat. Mohl bych po této zkušenosti napsat knihu o tom, Jak se bránit medvědovi? Nejlepší je totiž usnout, zapomenout na medvěda a probudit se až ráno,“ vyprávěl herec o svých rumunských zkušenostech. Prozradil, že v Rumunsku se s kamarády snažili nějak pomoct lidem v Banátu, kde žije česká komunita. „Když jedu do Rumunska s rodinou, tak to se ta cesta točí kolem dětí,“ dodal herec. Moderátora zajímalo, jaké role by si Hynek Čermák chtěl zahrát. „V Dejvickém divadle si dost užívám jakýchkoli rolí a je tam skvělá parta. Tam třeba dva herci spolu mlčí a už se něco děje… Ale můj sen je třeba Cyrano. Hrozně mě taky baví, když mi někdo nabídne nějakou pro mě netypickou roli. V Dejvickém divadle hraju třeba dva homosexuály,“ dodal herec.

Třetím hostem byla Veronika Paláčková, jedna ze dvou Češek vybraných v předběžném výběru na cestu na Mars bez možnosti návratu. „Nyní je nás 1058 a bude se vybírat 24–40 lidí,“ upřesnila. „Mělo by se odlétat v roce 2024 a cesta by měla trvat 6–8 měsíců,“ dodala. „Co tomu říká manžel?“ zajímal se moderátor. „Byl samozřejmě překvapený. Přihlásila jsem se do toho konkurzu tři týdny před svatbou. Ale manžel to bere tak, že to je celé větší než my dva, protože na Mars se moc lidí nedostane. Jako první poletí 4 lidé, postaví tam chodby mezi přistávacími moduly a časem by tam měla vzniknout nějaká vesnička,“ popisovala Veronika. Moderátor se zajímal o to, jestli celou akci vymyslela televizní společnost. „Ty, kdo by nakonec měli odlétat, vyberou diváci v rámci chystané reality show, která má probíhat 9 let,“ nadhodil moderátor s tím, že celé to možná skončí právě tou reality show. „Je to možné, ale na celém projektu pracují renomované firmy a odborníci a nemyslím, že by se k tomu propůjčili, kdyby šlo jen o reality show,“ vysvětlovala Veronika. Moderátor se zajímal o klima na Marsu. „To není žádná romantika a pohoda,“ podotkl. „Na tom místě, kde bychom měli být, je minus 30 stupňů, což je na Mars paráda. Ale to je někde na zemi taky,“ zamýšlela se Veronika. Probrali s moderátorem, jak se třeba bude řešit otázka exkrementů během několikaměsíční cesty na Mars v jednom vesmírném modulu, v němž budou 4 lidé. „Abyste pak nelitovala. Být několik měsíců ve smradu, to by nebylo příjemné,“ pobavil moderátor diváky. Předal Veronice dárek k jejím dnešním narozeninám: loutku Jana Krause, oblečenou do skafandru. „Toho si můžete vzít s sebou na cestu. Já bych chtěl, aby se do vesmíru dostal nejen krteček, ale i Honzík,“ vysvětlil moderátor.

Témata: Pavel Bělobrádek, Hynek Čermák | Region: ČR

FTV Prima, spol. s r.o.

Na Žertvách 24
180 00 Praha 8 - Libeň