6 rad jak najít práci

Zadavatel: Magieprirody.cz | 24.10.2015 | Kariéra, vzdělávání

Praha (Pressweb) - 1. Pokud se kandidátovi nedaří najít práci delší dobu (jeden, dva nebo tři roky) je třeba, aby si přehodnotil svůj stav. Důležité je, aby si takový kandidáti položili otázky. Naučil jsem se během posledních let něco nového (angličtinu, práci s PC) nebo mám dobré napsaný životopis?

2. Napříč negativním zkušenostem s hledání práce buďte pozitivní a věřte, že si práci najdete. Na pohovoru mluvte o svých zkušenostech a dovednostech. Vzpomeňte, v čem jste dobří. Vaše šikovnost a vytrvalost vás zaměstná.

3. Váš životopis dejte zkontrolovat známým nebo kamarádům. Ti vás mohou upozornit na věci, které vy nevidíte a můžete je odstranit.

4. Když se vám dlouhodobě nedaří najít si práci, udělejte si s kamarádem nebo známým fiktivní pracovní pohovor. Ten vám dá okamžitou zpětnou vazbu, jak vás vnímá. Tímto způsobem můžete pracovat na sobě.

5. Do doprovodného emailu, v kterou posíláte životopis společnosti, můžete uvést zkušenost, kterou již v dané oblasti vyžadované pro pozici máte.

6. Personalista by se na pohovoru neměl ptát na některé otázky. Pokud se však zeptá, může tak zjišťovat i reakci lidí, ne tak konkrétní odpověď. Nenechte se tak vyvést z míry.

Obrázek uživatele Magieprirody.cz
marcol@email.cz