5 tipů, jak vhodně využít rolety do oken v interiéru

V dnešním článku se zaměříme na látkové rolety a jejich roli v interiéru. Nejedná se pouze o prostředek na stínění, ale mají i další využití a funkce. Jaké to jsou? Podívejte se na 5 tipů na stylové zakomponování látkových rolet do okna v interiéru.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 23.9.2015 | Reality, bydlení
rolety do oken diamond design

1. Naprosté odstínění místnosti

Hlavně v teplých letních měsících jistě oceníte naprosté odstínění místností, do kterých tím pádem nesvítí slunce a není zde takové teplo. Látkové rolety do oken jsou elegantním řešením, které jsou vzduchově prodyšné a umožňují tak zabránění vniku slunečních paprsků bez toho, abyste museli celý dům naprosto utěsnit. Rolety do oken v podání DIAMOND DESIGN zajistí praktické zastínění, které můžete využít kdykoliv budete chtít.

2. Vynikající interiérový doplněk

Výběr z velkého množství vzorů a barev látek umožňuje vytvořit z rolet do oken velmi stylový doplněk interiéru. Vhodným výběrem konzole, barvy a materiálu v kombinaci se spodními lištami můžete dosáhnout velmi efektně vypadajícího detailu utvářející celkový obraz domova. Prohlédněte si nabídku rolet do oken od DIAMOND DESIGN a vyberte si ty, které se nejvíce hodí do vaší domácnosti.

rolety do oken diamond design
Foto: diamonddesign.cz

3. Úplná tma s roletami black-out

Black-out rolety zajišťují naprosté zatemnění a vytvoření úplné tmy. To se často hodí v místnostech, kde by denní světlo mohlo negativně ovlivnit například potraviny nebo jiné choulostivé věci. Naprosté tmy dosáhnete se speciálním zatemňovacím systémem, který brání pronikání paprsků světla i kolem okrajů rolety a u parapetu.

4. Pro střešní okna

Látkové rolety do oken se vyrábí i v provedení určeném pro použití na střešní okna. Hodí se na zastínění světlíků a šikmých střešních oken díky speciálnímu kazetovému systému s vodícími lištami, který zajišťuje, že rolety drží na svém místě a nevisí dolů.

5. Jednoduché automatické ovládání

Motorický pohon funguje na baterie a pružinový systém a není proto nutné provádět dodatečné stavební zásahy. Tento speciální revoluční systém ovládání není energeticky náročný a baterie vydrží až 5 let. Rolety lze ovládat pomocí dálkového ovladače nebo nástěnného vypínače. Jak můžete vidět ve videu, motor na ovládání je velmi tichý a celé provedení je velmi kompaktní a působí nerušivě.