Snadný výcvik psa s elektronickým obojkem

Poslušný a vycvičený pes je snem každého majitele. Jenže cesta k cíli bývá zdlouhavá a někdy dost trnitá. Někdy stačí pouze metoda odměn a trocha trpělivosti, někdy je potřeba pejskovi pomoci elektrickým obojkem.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 22.9.2015 | Sport, volný čas, zábava

Praha (Pressweb) - Nejedná se o žádný mučící nástroj a rozhodně to není bolestivé. Přečtěte si, jak se dá využít výcvikový obojek a že se v praxi není čeho obávat.

Trénink bez použití vodítka

Díky dosahu výcvikového elektrického obojku, který dosahuje až 11 000 metrů, můžete psa trénovat bez vodítka. Jedná se například o povely "zůstaň" a podobně, kdy je přítomnost vodítka rušivá a nežádoucí. pro podpoření hlasového povelu a pro lepší zafixování návyku psa použijte elektrický obojek, který dá psovi mírný signál, že má něco udělat. Na základě těchto mírných impulsů si pes vytvoří vzorec chování k danému hlasovému povelu. Velmi často se obojek využívá pro naučení důležitého povelu "ke mně", kdy se pes musí naučit okamžitě reagovat a přijít k pánovi.

Odnaučení zlozvyků

Problém nastává, pokud si pes vytvoří zlozvyky, které je velmi těžké odstranit. Právě v tomto případě je dobré využít elektrický obojek a jeho správným použitím zapracovat na odstranění těchto špatných návyků. Jedná se například o pojídání různých věcí během procházky, což může být pro psa i velmi nebezpečné. Snadno tak proměníte i staršího neposlušného psa v dokonale vycvičené a spolehlivě poslušné zvíře.

Žádné týraní, ale bezpečný trénink

Někteří milovníci psů hlasitě prohlašují, že elektrické obojky jsou zlo a že se jedná o týrání psů. Není tomu tak. Metoda jemných elektrickým impulsů vedená do obojku je naprosto bezpečná. Psa to nebolí, ale pouze mu to připomíná, že má něco udělat. Jedná se o daleko lepší metodu, než například bití nebo křičení na psa, které v něm mohou vytvořit špatný vztah k pánovi. Správným používáním nehrozí žádné nebezpečí a snadno budete mít vycvičeného psa, který vás poslechne na slovo.