Dobrá realitní kancelář je především realista

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 11.1.2017 | Reality, bydlení

Prodávají se byty, domy i pozemky. Doba realitnímu trhu přeje a přispívá k tomu příznivá ekonomická situace, bohatá nabídka nemovitostí a především dlouhodobě nízké úrokové sazby u hypoték. Zatímco prodávající touží po výdělku, kupující chtějí ušetřit. A mezi nimi stojí realitní kancelář. Ta dobrá dokáže uspokojit obě strany.

Uspokojit jak prodávajícího, tak i kupujícího není jednoduché. Prodávající chce svou nemovitost prodat za co nejvíce peněz, zatímco kupující pátrá po tom, jak cenu nemovitosti snížit. Kde je onen zlatý střed vyhovující oběma stranám a kdo jej určí? Rozhodčím v tomto “odvěkém” sporu o peníze bývá realitní kancelář.

Logicky se nejvíce realitní trh hýbe v Praze. Vyšší počet obyvatel a lepší možnosti výdělku ve spojení s aktuálně výhodnými podmínkami hypotečních úvěrů způsobil na realitním trhu doslova boom. Poprat se s touto situací musí i realitní kancelář Praha. Na druhou stranu takový tlak dokáží vydržet pouze kvalitní realitky.

Realitní makléř musí umět vyjít vstříc prodávajícímu i kupujícímu

Vysoká poptávka po nemovitostech zapříčinila nárůst cen nemovitostí. Pouze dobrý realitní makléř je schopen prodej ukočírovat a prodat nemovitost za cenu výhodnou pro prodávajícího i kupujícího.

Vůči prodávajícím musí navrhnout odpovídající prodejní cenu. Příliš rychlý prodej obvykle znamená příliš nízkou cenu. Šance prodat drahou nemovitost, která na trhu “visí” delší dobu, se snižují, a nakonec může skončit pod cenou.

Vůči kupujícím musí realitní makléř nastavit cenu tak, aby ji akceptovali a neodešli za jinou výhodnější nabídkou.

Nechtějte nereálné sliby, ale reálné výsledky

Dobrá realitní kancelář nabízí veškeré služby spojené s prodejem či koupí realit a obchod pro ni nekončí podpisem kupní smlouvy a zkasírováním peněz. Dobrá realitní kancelář Praha zajistí finanční služby, právní služby, pojištění, marketing, informační služby a tak dále. Dobrá realitní kancelář svým zákazníků neříká plané sliby, ale reálně dosažitelné výsledky.

Region: Praha

MediaUp Agency s.r.o.