KARI sítě do betonu

Kari sítě
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 22.9.2015 | Stavebnictví

Praha (Pressweb) - Beton má mnoho příjemných, ale také nepříjemných charakteristik. Tou nejzásadnější nepříjemnou vlastností je praskání betonových hmot, které jsou vystaveny namáhání. Problém lze řešit použitím železobetonu, tedy vložením armovací konstrukce do formy před jejím zaplněním.

Železobeton v sobě ideálně kombinuje pozitivní vlastnosti železných a betonových konstrukcí. Tou nejzásadnější výhodou je vysoká odolnost proti praskání vlivem povětrnostních vlivů i mechanického namáhání.

Jakoukoliv betonovou konstrukci, která bude vystavena povětrnostním vlivům, případně se po ní bude chodit, jezdit, je proto třeba vyztužit a zabezpečit právě proti praskání. Starším způsobem armování je vytváření armovacích konstrukcí z jednotlivých armovacích drátů pomocí vázání či svařování přímo na místě stavby. Používá se dodnes v případech atypických betonových konstrukcí.

O hodně jednodušší metodou, jak praskání betonu zabránit, je armování pomocí KARI sítí. Použití KARI sítí je vhodné především u pochozích betonových konstrukcí, kde toto armování zajistí přesné rozložení. Dále se KARI sítě používají i u objemnějších betonových konstrukcí, protože montování armovacích konstrukcí je rychlejší a jednodušší než montování stejné konstrukce z betonářské oceli.

Témata: kari sítě, sítě do betonu kari, profilová ocel, trubky, pletivo | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2