Chyba v katastru? I to se dá řešit bez soudu

Chyba v katastru? Nepříjemné
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 22.3.2016 | Reality, bydlení

Praha (Pressweb) - Přistěhoval se k vám nový soused a tvrdí, že je chyba na hranici pozemku? Nedivte se, katastrální mapy procházely digitálním zpracováním a je možné, že přesně nezaznamenaly linii vaší parcely. Ale nemusí to být ani mapou, jen váš soused je přesvědčen o něčem, co není pravda. Ale ani kdyby byla chyba v katastru, není důvod chodit k soudu. Soudní spory jsou zdlouhavé a drahé a způsobí vám hodně starostí. Máte šanci se jim vyhnout, když se obrátíte na odborníky, kteří řeší sousedské spory. Když se na tomto postupu shodnou obě strany, je 90procentní šance, že vše vyřešíte mimosoudně.

Místo dělání naschválů, hledejte řešení

Chyba na hranici pozemku vám vůbec nemusí zkomplikovat život. Vše se dá řešit. Ale je jasné, že se do toho musíte pustit co nejdříve, Neřešené spory kazí lidské vztahy a pokud trvají dlouho, jen obtížně se napravují. Nedopusťte, abyste si se sousedem začali dělat naschvály. Často se stává, že soused je přesvědčen, že jedině on má pravdu a pustí se do stavby či ohrazení nové části pozemku. A už je jedno, jestli je chyba v katastru nebo není. Spor se dostane do jiné dimenze a je těžké z toho vybřednout.  Pozvěte si odborníka na řešení sporů co nejdříve.

Odborníci vám pomohou

Jak postupují odborníci, když se sousedé hádají, že je chyba na hranici pozemku? Prostudují současné i historické mapy, aby vše ověřili. Poskytnou platné zákony a ukáží, kde mohla nastat chyba. Ale co je důležité, hledají řešení, které bude prospěšné pro obě strany. Mají dlouholeté zkušeností s urovnáváním sporů, jejich psychologická výbava je předpokladem rozumného řešení. Je jedno, zda je to zábor pozemku, spory o stromy nebo chyba v katastru. Nic nestojí za to, aby byly nenapravitelně narušeny vztahy. Víte, co je to za život, když ani nemůžete pozdravit svého souseda?

Témata: chyba na hranici pozemku, chyba v katastru, Katastr nemovitostí, sousedské spory | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2