Jak poznáte opravdu kvalitní šperky? Poradíme vám s tím

Zadavatel: MediaUp Agency s.r.o. | 1.2.2021 | Služby

Koupě šperků je choulostivá věc, která se často točí kolem až nesmyslných a jednoduše přehlédnutelných detailů. To vše dohromady ale může být právě klíček k úspěchu, protože na věcích jako jsou právě šperky je každý detail velice důležitý. Může určit nejen kvalitu vašeho výběru, ale také kvalitu kupovaného šperku, o což jde právě především.

Kvalita materiálu a puncovní značka

Jako první je potřeba zmínit, že byste měli kupovat šperky výhradně u prodejců, kteří se na ně od začátku specializují. Portály jako například nia-sperky.cz jsou tak ideální, protože ve svém sortimentu cíli pouze na konkrétní druhy šperků, a nikoliv na všeobecný módní sortiment o průměrné kvalitě.

Každý šperk, který je z oficiálního drahého kovu by měl být označen takzvanou puncovní značkou. To je jednoduché několikačíselné označení, které stanoví ryzost materiálu. Většina drahých kovů nikdy nejde používat do šperků ve svém vyloženě stoprocentním skupenství, protože jsou pak až příliš plastické a jednoduše by se poškrábaly, povolily by oka a celkově by šperk měl krátkého trvání. Šperky bez puncu na místech, kde by se měl nacházet – tedy především na různých náramcích a řetízcích, je opravdu zásadní pro zjištění kvality a originality výrobku.

Originální vzhled a detailní zpracování

Originalita a detail je potom druhým jasným ukazatelem dobrého výrobce. Pokud se například podíváme u zmíněného prodejce na pánské náramky na ruku, tak nám okamžitě do oka padne především ohromná rozmanitost celého nabízeného sortimentu, díky čemuž si opravdu vybere téměř každý. Sortiment je široký, velice variabilní ale přesto je zaměřený na konkrétní produkty a díky tomu zůstává čistý a kvalitní. Detaily jsou pak druhou věcí, která dokáže poukázat na velice dobré zpracování. Na detailech totiž poznáme většinou také falešné modely a kopie známých značek.

MediaUp Agency s.r.o.

U Pramenu 2484