Ultrazvuk pro vyšetření vnitřních orgánů

Špičkový ultrazvuk
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 21.3.2016 | Zdraví

Praha (Pressweb) - Bez ultrazvuku by lékařská věda nebyla taková, jaká je dnes. Ultrazvuk je jednou z nejrozšířenějších metod diagnostiky vnitřních orgánů těla, protože prakticky nezatěžuje organismus, není bolestivá, jen mírně nepříjemná. Ultrazvuk využívá generovaných zvukových vln, které jsou pro člověka neslyšitelná, Tyto impulsy pronikají tělem a odrážejí se různě od různých orgánů. Převodem těchto odražených impulsů na obraz lze zjišťovat, jak vypadá vyšetřovaný tělní orgán. Ultrazvuk je znám z vyšetření těhotných, ale využívá se při diagnostice prakticky všech měkkých orgánů, kloubních vaziv, cévních, žlučových i  močových cest.

Špičkový přístroj ultrazvuk Philips

Přístroje, které využívají ultrazvuk, se liší podle toho, jak kompletně přenášejí obraz. Jsou přístroje, které zobrazují orgány ve dvou rozměrech, pokročilejší ve třech rozměrech a špičkové ve třech rozměrech v reálném času včetně vylepšení zobrazení. Největší firmou, která vyrábí přístroje pro ultrazvuk, je společnost Philips Medical Systems. Ultrazvuk Philips například umožňuje 3D zobrazení v reálném času prostřednictvím jícnové sondy. Neustále inovuje své výrobky a hledá technologické řešení ještě k věrnějšímu zobrazení orgánů.

Ultrazvuk dokáže zobrazit ve 3D

Ultrazvuk Philips se zaměřuje na obtížně vyšetřitelné pacienty a pomocí nových technologií umožňuje získat ultrazvukové vyšetření i od nich. Provádí to pomocí sond, které se dostávají do dutin a vytvářejí zvukové impulsy přímo v orgánech nebo jejich blízkosti. Výsledný obraz se poté skládá z dílčích zobrazení a výsledkem je skutečný obraz stavu pacientova orgánu. Špičkové přístroje na ultrazvuk dokáží sledovat rychlost i směr proudění krve či dalších tělních tekutin, dokáží analyzovat sraženiny i tvarové deformace. V porodnictví je ultrazvuk nenahraditelný při zjišťování vývojových abnormalit.

Témata: Ultrazvuk, Ultrazvuk Philips, Ultrazvuk Seiva, Seiva | Region: Středočeský kraj

SEO Services, s.r.o.

Na Nivách 956/2