Kokosová voda – hit pro dietní programy

Kokosová voda je hit
Zadavatel: SEO Services, s.r.o. | 21.3.2016 | Zdraví

Praha (Pressweb) - Kokosový ořech si většinou představujeme jako zdroj energie, protože v dužnině je až 70 procent tuku. Jak je proto možné, že si kokosový ořech oblíbily ženy? Je to proto, že pomáhá při hubnutí? Uvnitř kokosu je kokosová voda, která je naprosto bez tuku, ale obsahuje hodně minerálních látek a vitamínů. Kokosová voda se v současnosti stává hitem sportovců, příznivců hubnutí a zdravého životního stylu. Prodává se totiž v přírodním stavu, tedy bez umělých sladidel, barviv či dalších přísad. Je to čistá voda, která prošla filtrací rostlinného systému kokosové palmy a je naprosto sterilní.

Kokosová voda je přirozeným produktem kokosu

Kokosová voda je zcela něco jiného než kokosové mléko, které se získává lisováním zralé dužniny. Kokosová voda vzniká v mladém ořechu obaleném zelenou slupkou.  Uvnitř ořechu bývá až litr tekutiny. A obsahem minerálních látek je tato voda mimořádná. Obsahuje například 15 krát více draslíku než banán. Je také významným zdrojem vitamínů skupiny B a vitamínu C. Kokosová voda bývá často přirovnávána k nápojům pro sportovce, které také obsahují hodně minerálů a vitamínů.

Prostředek pro detoxikaci organismu

Ale proč kokosová voda až nyní, když je v tropech využívána po staletí? Souvisí to s životním stylem, kdy se lidé stále více zajímají o původní stravu bez umělých přísad. V dnešní nabídce sladkých nápojů je kokosová voda jako zjevení. Odborníci na výživu doporučují vodu z kokosu jako detoxikační prostředek, který z těla odplaví škodlivé látky. Kokosová voda se podává i novorozencům, protože obsahuje podobnou skladbu minerálů jako mateřské mléko. Nejlepší propagací jsou však celebrity. Kdo by nechtěl pít nápoj, který si oblíbily Madonna, Demi Moore či Rihanna? Ty přece vědí, co je nejlepší, a jak se „nakopnout“ před náročným vystoupením.

Témata: voda z kokosu, kokosová voda, přírodní kokosová voda | Region: ČR

SEO Services, s.r.o.