Máte psa? Pořiďte si hlavně kvalitní vodítko!

Pokud patříte i vy mezi ty šťastné, kteří mají doma čtyřnohého miláčka v podobě nejlepšího přítele člověka, tedy psa, jistě velmi dobře víte, že se vyplatí, pořídit mu i nějaké to vybavení.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 1.12.2014 | Sport, volný čas, zábava

Praha (Pressweb) - Jednou z nepostradatelných věcí je bezesporu vodítko, bez něho by se neobešel na vycházce téměř žádný pejsek.

Rozhodnete-li se pořídit vodítka pro psy, je dobré vědět, že je mezi nimi spousta rozdílností. Liší se nejen v délce, barevném a stylovém provedení, materiálu výroby, ale samozřejmě i kvalitě, která by měla hrát při nákupu vůbec tu nejhlavnější roli.

Jaké jsou nejoblíbenější typy psích vodítek?

Možná, že se ptáte, jaké jsou nejoblíbenější a nejpoptávanější psí vodítka? O jaké typy je největší zájem? Velmi kupovaná jsou stopovací vodítka. Jedná se o vodítka, která jsou primárně určena k výcviku psa. Je na nich totiž ovladatelnější, vůbec nejlépe se tak naučí povelu „ke mně“.

Spousta majitelů nedá dopustit ani na flexi vodítka – řeč je o samonavíjecích vodítkách, na kterých má pejsek větší volnost, může se od vás bezpečně vzdálit. Samozřejmě můžete použít pojistku, díky které bude pes zrovna v takové vzdálenosti, kterou uznáte za vhodné. Flexi vodítka jsou určena především pro střední nebo menší psí plemena.

Dalším typem jsou nylonová vodítka, která se vyznačují vysokou univerzálností a mnohými variacemi. Bez problémů si tak vybere naprosto každý.

Vodítka jsou vhodná nejen pro vaši jistotu, že se vám při vycházce pes nezaběhne, ale samozřejmě i pro bezpečnost. Je spousta takových, kteří se psů bojí, určitě by nebyli spokojeni, pokud by váš pes pobíhal, kde se mu zlíbí, ostatně to ani není dovoleno. Pořídíte-li si kvalitní psí vodítka, bude spokojenost na obou stranách. Potěšte tedy sebe, ale i vašeho čtyřnohého mazlíka třeba na blížící se Vánoce novým vodítkem!