Jak vybrat kosmetiku pro psy?

Nejen lidé, ale také psi, kočky a další zvířata potřebují kosmetické preparáty jim náležející. Mezi hygienické přípravky pro psy spadají šampony, kondicionéry, zubní pasty i deodoranty.
Zadavatel: Wobsah s.r.o. | 2.1.2015 | Sport, volný čas, zábava

Praha (Pressweb) - Nejčastějším úkonem majitelů psů je jejich koupání, které má řadu příčin – obvyklá hygiena, příprava na výstavu a léčba zápalu kůže. A proto je nezbytné vybrat vhodný šampon.

Šampon spadá mezi podstatnou kosmetickou výbavu každého psa. Měli byste myslet na to, že špatně vybraný prostředek by mohl vašemu čtyřnohému příteli ublížit. Nikdy nepoužívejte na mytí svého mazlíčka šampon, který je určen výhradně lidem. Pamatujte, že člověk je člověk a pes je pes. Každý má jiné potřeby a požadavky na hygienické přípravky.

Jaké existují šampony?

Ať už preferujete drahé či levné šampony pro psy, vždy byste měli brát v potaz jeho strukturu, doporučený způsob aplikace, množství barviva, typ srsti vašeho psa atd. Speciální a šetrnou péči si vyžaduje srst štěňat, protože je velmi jemná. K ošetření byste měli použít extra citlivé šampony (bylinné či proteinové), které jsou ideální i pro postiženou srst či srst s kožními potížemi. Šampony by neměly být chemicky parfemované.

Na jaře či v létě se doporučuje používání šamponů s obsahem repelentu. V zimě sáhněte po šamponu s vyšším množstvím oleje a obohaceném o nutriční látky. U dlouhosrstých plemen byste neměli zapomínat na kondicionér usnadňující rozčesávání.

Kde koupit kvalitní šampony?

Pokud hledáte levné šampony pro psy, investujte do řady hygienických přípravků značek Trixie a Gotlieb. Jejich prostředky jsou rozděleny dle účelnosti použití. Můžete si vybrat ze šamponů pro psy s lupy, se zacuchanou srstí i s citlivou pokožkou. Dokonce je možné zvolit i preparáty pro světlou či tmavou srst.

Nákup můžete uskutečnit v internetovém obchodu Mujmazlik.cz, který se pyšní pestrou škálou přípravků pro psí hygienu.

Region: Praha